Ποδόσφαιρο: Tα μισά ετήσια έσοδα στα ταμεία 30 συλλόγων

Ποδόσφαιρο: Tα μισά ετήσια έσοδα στα ταμεία 30 συλλόγων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τα μισά από τα ετήσια έσοδα των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων καταλήγουν στις τσέπες των 30 κορυφαίων της ηπείρου, σύμφωνα με έρευνα της UEFA για το οικονομικό έτος 2017. Η ετήσια οικονομική έκθεση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τους συλλόγους έδειξε άνοδο των εσόδων το 2017 κατά 1,6 δισ. ευρώ, αλλά και ότι ο πλούτος συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στα χέρια των λίγων.

Ετσι, τα έσοδα των 30 κορυφαίων συλλόγων στη λίστα αυξήθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση για να ανέλθουν στα 9,7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 49% των εσόδων και των 710 συλλόγων των μεγάλων κατηγοριών της Ευρώπης, που ήταν 210,11 δισ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να έχει καιρό να πάρει πρωτάθλημα, όμως το 2017 ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα έσοδα με 676 εκατ. ευρώ (όπως και το προηγούμενο έτος), μόλις 1 εκατ. ευρώ πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εντυπωσιακό ακόμη είναι το στοιχείο ότι τη μερίδα του λέοντος των ευρωπαϊκών εσόδων αποκόμισαν οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, αφού οι 20 αυτές ομάδες πήραν πάνω από το ένα τέταρτο όλων των εσόδων στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, δηλώνει ότι… κακώς οι ομάδες που υποβιβάζονται παίρνουν χρήματα από την κεντρική διαχείριση των εσόδων κάθε λίγκας, αφού θα έπρεπε να πληρώνουν, λέει, και πρόστιμο για την υποβάθμιση του προϊόντος που προσφέρουν. Εφερε δε ως παράδειγμα τη Φροζινόνε, που μόλις ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία είναι μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει στη Σέριε Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή