Στ. Τσιτσιπάς: Το μέλλον τού ανήκει…

Στ. Τσιτσιπάς: Το μέλλον τού ανήκει…

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμπόδιο του εκπληκτικού Ράφα Ναδάλ ήταν τελικώς ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Ο Ισπανός, κάτοχος 17 γκραν σλαμ, επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-0 και θα επιχειρήσει να κατακτήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο στη Μελβούρνη. Μάλιστα, προκρίθηκε για 25η φορά στην καριέρα του σε τελικό γκραν σλαμ. Στο Αυστραλιανό Οπεν έχει τρεις χαμένους τελικούς, το 2012, το 2014 και το 2017, ενώ είχε κυριαρχήσει το 2009.

Αν στον κυριακάτικο τελικό κατορθώσει και νικήσει τον Τζόκοβιτς ή τον Πουίγ, οι οποίοι στις 10.30 το πρωί θα παίξουν στον δεύτερο ημιτελικό, θα γίνει ο μοναδικός τενίστας στη σύγχρονη ιστορία του τένις (από το 1968 έως τις ημέρες μας) που θα έχει τουλάχιστον δύο τίτλους σε κάθε ένα από τέσσερα γκραν σλαμ (Αυστραλιανό Οπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικανικό Οπεν).

Τα επιτεύγματα του Ναδάλ δείχνουν και τον βαθμό δυσκολίας που είχε το ματς για τον Τσιτσιπά. «Αισθάνομαι ευχαριστημένος με την πορεία μου στο τουρνουά, αλλά την ίδια στιγμή απογοητευμένος. Σχεδόν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα», δήλωσε ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος ομολογουμένως εντυπωσίασε με την πορεία του στα κορτ με σκληρή επιφάνεια της Μελβούρνης, αποδεικνύοντας πως τα επόμενα χρόνια μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπορ.

Και πρόσθεσε: «Πνευματικά δεν ήμουν μέσα στο παιχνίδι. Ενιωθα κάπως κενός στο μυαλό, κάτι που είναι περίεργο, γιατί ποτέ δεν νιώθω έτσι. Ηθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω. Προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος». Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποθέωσε τον Ισπανό: «Το παιχνίδι του είναι κάτι παραπάνω από έμπνευση για εμένα. Ελπίζω να πλησιάσω στη νίκη την επόμενη φορά».

Ο Ναδάλ ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Τσιτσιπάς μπορεί να κατακτήσει ένα γκραν σλαμ: «Δεν είμαι αυτός που θα πει όχι! Διαθέτει τα πάντα για να τα καταφέρει. Μπορεί να γίνει πρωταθλητής σε πολλά γκραν σλαμ. Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε σημαντικούς αγώνες το επόμενο διάστημα. Δεν χρειάζονται κάποιο μήνυμα οι νέοι παίκτες, βελτιώνονται συνεχώς, είναι πρόκληση να παίζεις μεταξύ τους. Είναι σπουδαίο να αγωνίζεσαι με αυτούς τους παίκτες, μιας διαφορετικής γενιάς. Εύχομαι να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα».

Η κάτοχος του Αμερικανικού Οπεν, η 21ετών Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, νίκησε την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-2, 6-4 και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των γυναικών. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια άλλη Τσέχα, την Πέτρα Κβίτοβα, που επικράτησε της Αμερικανίδας Ντάνιελ Κόλινς με 7-6 (2), 6-0. Οποια κυριαρχήσει στον τελικό, τη Δευτέρα, θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή