Τζόκοβιτς – Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν

Τζόκοβιτς – Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν.

Το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης κόντρα στο νο 2.

Ο 31χρονος Σέρβος μετέτρεψε σε… περίπατο τον ημιτελικό απέναντι στον 24χρονο Γάλλο Λούκας Πουίγ, νο 31 στον κόσμο, τον οποίο νίκησε με 6-0, 6-2, 6-2 μέσα σε 82 λεπτά.

Τζόκοβιτς – Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν-1

Θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο μεγάλοι τενίστες θα αναμετρηθούν στον τελικό της Μελβούρνης, μετά το 2012, όταν νικητής αναδείχθηκε ο «Νόλε». Ο Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει τον 15ο γκραν σλαμ τίτλο του και ο Ναδάλ τον 18ο. Και οι δύο βρίσκονται πίσω από τον Ρότζερ Φέντερε, που έχει 20 τίτλους γκραν σλαμ, τους περισσότερους από κάθε άλλον στην ιστορία του τένις.

Ωστόσο ο Ναδάλ, που απέκλεισε στα ημιτελικά τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-0 και σε όλη την πορεία του έως τον τελικό δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ(!), έχει κατακτήσει μόνο μία φορά το Αυστραλιανό Οπεν, το 2009.

Αντίθετα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μαζί με τον Αυστραλό Ρόι Έμερσον και τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 6 τίτλους έκαστος. Ο Σέρβος έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις χρονιές 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 και αν το κατακτήσει φέτος για 7η φορά και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών στο Αυστραλιανό Οπεν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή