To NBA στον ρυθμό του Αll Star Game

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις είκοσι ημέρες απέμειναν για το All Star Game του ΝΒΑ, που αναμένεται να διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου στη Σάρλοτ και στο γήπεδο των Χόρνετς. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάθε ομάδα θα έχει και από έναν αρχηγό, ο οποίος θα διαλέξει πρώτα τους τέσσερις συμπαίκτες που θα έχει δίπλα στου στην αρχική πεντάδα και έπειτα τους αναπληρωματικούς.

Ο ένας εκ των δύο αρχηγών είναι ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έγραψε ιστορία για το ελληνικό μπάσκετ, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους στην ανατολική περιφέρεια με 4.375.747. Απέναντί του θα έχει τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος συγκέντρωσε 4.620.809 ψήφους στη δυτική περιφέρεια. Στην ψηφοφορία των παικτών, ο Αντετοκούνμπο ξεπέρασε και τον «βασιλιά», καθώς συγκέντρωσε 269 ψήφους, έναντι των 174 που μάζεψε ο άσος των Λέικερς.

Οι υπόλοιποι οκτώ παίκτες που ψηφίστηκαν για να ξεκινήσουν βασικοί στο παιχνίδι είναι οι Κάιρι Ιρβινγκ, Κέμπα Ουόκερ, Καουάι Λέοναρντ, Τζοέλ Εμπίντ, Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Πολ Τζορτζ και Κέβιν Ντουράντ. Επίσης, οι αναπληρωματικοί All Stars θα ανακοινωθούν από το ΝΒΑ στις 31/01, ενώ οι δύο αρχηγοί θα επιλέξουν τις ομάδες τους στις 7 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης του TNT. Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης δεν έκρυψε πως θα ήθελε να διαλέξει τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και τον Τζοέλ Εμπίντ στην ομάδα του, δύο παίκτες που έχουν αναπτύξει μια «κόντρα» μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια: «Ξέρω ποιον θα επιλέξω.

Ολα έχουν σχέση με την αγάπη. Είμαι εραστής και όχι πολεμιστής, οπότε θα επιλέξω τον Τζοέλ Εμπίντ! Αν μπορέσω να επιλέξω στην ίδια ομάδα τον Εμπίντ και τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, θα το κάνω».

Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε πως είναι ευγνώμων για την υποστήριξη των φιλάθλων: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εκπροσωπήσω όσο καλύτερα την πόλη του Μιλγουόκι, τον οργανισμό των Μπακς, τους συμπαίκτες μου και το ΝΒΑ. Εκτιμώ αυτό που έγινε και είμαι ευγνώμων που οι φίλαθλοι με ψήφισαν ως έναν από τους αρχηγούς στο All Star Game, το οποίο το παρακολουθεί όλος ο κόσμος».

Εκτός από το All Star Game, το Σαββατοκύριακο 15-17 Φεβρουαρίου, περιέχει άλλη μία αναμέτρηση (Rising Stars Game) για τα ανερχόμενα ταλέντα και τρεις εντυπωσιακούς διαγωνισμούς. Το Rising Stars Game θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ενώ οι τρεις διαγωνισμοί θα γίνουν το Σάββατο.

Οι παίκτες που θα αναμετρηθούν στο παιχνίδι της Παρασκευής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Τρία ονόματα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για τον διαγωνισμό ικανοτήτων (Skills Challenge) και αυτά είναι οι: Λούκα Ντόντσιτς, Ντε Ααρον Φοξ και Τρε Γιανγκ. Στον διαγωνισμό τριπόντων θα αγωνιστούν τα αδέλφια Κάρι (Στεφ και Σεθ), ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Ντάμιαν Λίλαρντ και ο Μπάντι Χιλντ, ενώ οι τέσσερις παίκτες που θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του «καλύτερου dunker» του ΝΒΑ είναι οι Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, Ντέρικ Τζόουνς, Τζον Κόλινς και Μάιλς Μπρίτζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή