Ξεπέρασε τον Σάμπρας ο Τζόκοβιτς σε τίτλους γκραν σλαμ

Ξεπέρασε τον Σάμπρας ο Τζόκοβιτς σε τίτλους γκραν σλαμ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις κορυφαίοι τενίστες των ημερών μας κατέχουν πια και τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους γκραν σλαμ όλων των εποχών. Με την επικράτησή του στο Αυστραλιανό Οπεν, ο εκπληκτικός Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε τα 15 γκραν σλαμ, ξεπερνώντας τον βετεράνο Ελληνοαμερικανό Πιτ Σάμπρας, ο οποίος κρέμασε τη ρακέτα του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχοντας 14.

Ο Ράφα Ναδάλ, ηττημένος του τελικού της Μελβούρνης με 6-3, 6-2, 6-3, έχει 17, ενώ με 20 τίτλους στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Φέντερερ. Μάλιστα, εξαιτίας της ήττας του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν, υποχώρησε στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στην κορυφή παρέμεινε ο 31χρονος Νόλε, αυξάνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ναδάλ.

Επιπλέον, ο Τζόκοβιτς έφθασε τους επτά τίτλους στην Αυστραλία (νικητής το 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 και 2019), ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ και του Ρόι Εμερσον οι οποίοι έχουν από έξι. Παράλληλα, μετράει τρία συνεχόμενα γκραν σλαμ, αφού πέρυσι ο Σέρβος τενίστας είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Οπεν. Αν κυριαρχήσει και στο Ρολάν Γκαρός, θα πετύχει το «Νόλε Σλαμ», δηλαδή να είναι υπερασπιστής και των τεσσάρων γκραν σλαμ. Το εξόχως δύσκολο επίτευγμα είχε υλοποιήσει για πρώτη φορά το 2016.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε και επίσημα από τη 15η θέση στη 12η, πλησιάζοντας την πρώτη δεκάδα. Η είσοδός του εκεί αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους του στη χρονιά. Ο 20χρονος πρωταθλητής έσπασε το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου, η οποία κατά το παρελθόν είχε ανέβει έως το Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών. Είναι πια ο εκπρόσωπος του ελληνικού τένις με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη της ΑΤΡ και της WTA, δηλαδή των ανδρών και των γυναικών.

Χάρη στην εξαιρετική παρουσία της στην Αυστραλία, όπου προχώρησε έως τον 3ο γύρο, η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και επέστρεψε στις καλύτερες 40, καθώς είναι πλέον νούμερο 37. Η υψηλότερη θέση που έχει ανέβει είναι η 29η, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή