Προσπάθεια αναστροφής κλίματος στον ΠΑΟ

Προσπάθεια αναστροφής κλίματος στον ΠΑΟ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τον εαυτό του θα δώσει ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια για να αποδείξει ότι η πραγματική εικόνα των δυνατοτήτων του είναι αυτή που έδειξε στο πρώτο μισό της περιόδου και όχι αυτή η θολή που παρουσιάζει το τελευταίο 20ήμερο. Οι απανωτές αποτυχίες από τότε που μπήκε το 2019 έχουν στοιχίσει στους «πράσινους» επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα και έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Κύπελλο, γεγονός που έχει απογοητεύσει τους οπαδούς τους, έχει κλονίσει την αυτοπεποίθησή των παικτών του και έχει φέρει τον Γιώργο Δώνη στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης: ό,τι κι αν έχει δοκιμάσει για να αλλάξει την αναιμική εικόνα της ομάδας του, έχει αποτύχει.

Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι απόρροια του κακού αγωνιστικού προσώπου του Παναθηναϊκού, αλλά και μιας σειράς λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων που δεν του έχουν επιτρέψει να πάρει κάτι καλύτερο βαθμολογικά ακόμη και στην κακή του μέρα, όπως συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Τα δύο πέναλτι, π.χ., που δεν έδωσε υπέρ του ο διαιτητής Παπαδόπουλος στο παιχνίδι με τη Λάρισα ή εκείνο το τραβηγμένο από τα μαλλιά που έδωσε εις βάρος του ο Ευαγγέλου στο ματς με την Ξάνθη, στοίχισαν τέσσερις πολύτιμους βαθμούς, που αν τους είχε θα είχε ορθοποδήσει βαθμολογικά.

Το πρόγραμμα είναι πολύ πιεστικό, καθώς ακολουθούν μέσα σε δέκα ημέρες τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννενα. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να βγει από τη… λακκούβα σε αυτό το δύσκολο σερί, θα χάσει πολύ έδαφος στην προσπάθειά του να ξεχρεώσει φέτος την ποινή του αποκλεισμού του από την Ευρώπη. Η συνέχεια είναι το ίδιο δύσκολη: ακολουθούν τα ματς με Αστέρα Τρ. στο ΟΑΚΑ και Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, για να έλθουν αμέσως μετά τα απανωτά ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Δώνης ευελπιστεί να γίνει μια καλή αρχή στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, μια ομάδα ευθέως ανταγωνιστική στο κυνήγι της Ευρώπης. Γι’ αυτό και επέλεξε να μην εκτίσει αύριο ο Μαυρομάτης την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω καρτών, αλλά την Κυριακή εναντίον του Λεβαδειακού.

• Νέα αναβολή δόθηκε στην εκδίκαση της προσφυγής του Αντρέας Στραματσόνι. Οι δύο πλευρές είναι στη διαδικασία εξεύρεσης εξωδικαστικής λύσης για τα οφειλόμενα στον Ιταλό τεχνικό και ζητήθηκε από κοινού περισσότερος χρόνος για να βρεθεί η χρυσή τομή, μιας και οι διαφορές παραμένουν σημαντικές. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 11 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή