«Στάση» ΠΑΣ πριν από τα ντέρμπι για ΠΑΟΚ

«Στάση» ΠΑΣ πριν από τα ντέρμπι για ΠΑΟΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίσιμη περίοδος της μετά Πρίγιοβιτς εποχής εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, καθώς από τη στιγμή της αποχώρησης του Σέρβου από την ομάδα, ο «Δικέφαλος» έχει πετύχει 10 γκολ σε τρία παιχνίδια εισερχόμενος στην «εποχή των ντέρμπι» με την ψυχολογία στα ύψη. Στα προηγούμενα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έβρισκε γκολ από τους μέσους ή τους αμυντικούς του, ωστόσο στην «καθαρή» επικράτηση επί του ΟΦΗ με 4-0 την Κυριακή βρήκε 3 γκολ από Τσούμπα Ακπόμ και Λέο Ζαμπά, πανηγυρίζοντας ακόμη μια νίκη στο πρωτάθλημα.

Η φετινή επίδοση του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα αγγίζει την τελειότητα, δεδομένου ότι σε 17 παιχνίδια έχει 16 νίκες και μόλις μια ισοπαλία που ήρθε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ρεαλιστικός αντίπαλος του «Δικεφάλου» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μόνο ο Ολυμπιακός, και αυτός υπό συνθήκες καθώς το +8 από τους «ερυθρόλευκους» σε συνδυασμό με την άνεση που παίρνει ο ΠΑΟΚ τα «μικρά παιχνίδια», δίνει την αίσθηση πως το πρωτάθλημα πολύ δύσκολα δεν θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά από το 1985.

Το σενάριο που μπορεί να περιπλέξει κάπως τα πράγματα, είναι η μη νίκη του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή, δεδομένου ότι σε 3 αγωνιστικές ακολουθεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Πριν από αυτό το ζευγάρι αγώνων, ο «Δικέφαλος» φιλοξενεί αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα φιλοδοξώντας να συνεχίσει στον ρυθμό που σταμάτησε την Κυριακή με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Η βασική ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε Κυριακή, θα παίξει αύριο και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα με την ΑΕΚ, όμως η προσήλωση στον στόχο και η υπομονή για τη νίκη απαιτεί εγρήγορση.

Πέραν της θετικότατης επιθετικής συγκομιδής, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα για το 2019, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ η ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής συνεχίστηκε με την επιστροφή του Πέδρο Ενρίκε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος ως δανεικός στην Αστανά.

«Επέστρεψα σπίτι μου», είπε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ που αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στον ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή