Εξιχνιάστηκε η υπόθεση Τζήλου

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση Τζήλου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε από τις Αρχές η υπόθεση του ξυλοδαρμού του διεθνούς διαιτητή ποδοσφαίρου Αθ. Τζήλου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον δύο δραστών της επίθεσης για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Η αστυνομία αναζητεί και τρίτο πρόσωπο που μετείχε στην επίθεση εναντίον του διαιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί και εναντίον των οποίων τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, φέρονται να είναι οι ημεδαποί Χ.Π. και Δ.Μ. Ο πρώτος είναι γεννηθείς το 1991 και ποδοσφαιριστής σε ομάδα του Πειραιά. Ο δεύτερος είναι γεννηθείς το 1973, οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας ενώ και οι δύο έχουν ποινικό παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίστηκαν από τις κάμερες και τα κινητά τους.

Χθες βράδυ, στο Διαδίκτυο υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες μετέβησαν από την Αθήνα στη Λάρισα, επέβαιναν τέσσερα άτομα τα δύο εκ των οποίων υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έναν 49χρονο υπαστυνόμο Α΄ και έναν 36χρονο ανθυπαστυνόμο. Ωστόσο, σε επικοινωνία της «Κ» τόσο με την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας όσο και με τον επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν.

Για το θέμα της εξιχνίασης της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του Τζήλου εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης εις βάρος ημεδαπού διαιτητή ποδοσφαίρου τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρισα. Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Υπενθυμίζεται ότι, πρωινές ώρες της 19ης Δεκεμβρίου, τη στιγμή που ο 36χρονος επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο εξωτερικά της οικίας του, δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας, κατέστησαν δυνατές η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών. Πρόκειται για ημεδαπούς και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα όσον αφορά την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή