Παρί η πιο αποτελεσματική στην Ευρώπη, Απόλλων Σμύρνης ο χειρότερος

Παρί η πιο αποτελεσματική στην Ευρώπη, Απόλλων Σμύρνης ο χειρότερος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διόλου επίζηλο τίτλο της λιγότερο αποτελεσματικής επιθετικά ομάδας στην Ευρώπη κατέχει ο Απόλλων Σμύρνης, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων είναι η ομάδα που χρειάζεται τις περισσότερες τελικές προσπάθειες ώστε να επιτύχει ένα γκολ.

Η έρευνα του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου CIES στην Ελβετία έδειξε ότι με βάση τους αγώνες από την 1η Ιουλίου 2018 έως και την 22α Ιανουαρίου 2019 σε 35 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο ουραγός της ελληνικής Σούπερ Λίγκας χρειάζεται 25,17 τελικές για να σκοράρει. Ετσι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι στατιστικά η χειρότερη σε αποτελεσματικότητα ομάδα στην Ευρώπη μακράν της δεύτερης Χαποέλ Τελ Αβίβ του Ισραήλ με 21,1 προσπάθειες ανά τέρμα, και της τρίτης Αρσεναλ Κιέβου της Ουκρανίας με 20,7.

Αποτελεσματικότερη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Παναιτωλικός με 6,48 τελικές ανά τέρμα, λίγο μπροστά από τον πρωτοπόρο της Σούπερ Λιγκας ΠΑΟΚ με 6,50 και τον Παναθηναϊκό με 6,60. Μετά τον Απόλλωνα, οι λιγότερο αποτελεσματικές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι η Λαμία (με 16,1 τελικές ανά γκολ) και ο Λεβαδειακός (με 16).

Στη θέση της αποτελεσματικότερης ομάδας στην Ευρώπη βρίσκουμε την Παρί Σεν Ζερμέν που σκοράρει ανά 4,71 τελικές, ελάχιστα μπροστά από την ελβετική Γιουνγκ Μπόιζ με 4,79 και την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4,80 τελικές ανά γκολ.

Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποτελεσματικότητας έχουν στην Αγγλία οι Αρσεναλ (5,79 τελικές προσπάθειες ανά γκολ), Τότεναμ (6,04) και Λίβερπουλ (6,11), στη Γαλλία μετά την Παρί είναι οι Στρασμπούρ (5,70) και Μαρσέιγ (7,48) και στη Γερμανία μετά την Ντόρτμουντ οι Αϊντραχτ (5,49) και Γκλάντμπαχ (5,95). Στην Ισπανία, όπως θα προέβλεπε κανείς, αποτελεσματικότερη είναι η Μπαρτσελόνα με 5,45 και ακολουθούν οι Θέλτα και Χετάφε με 7,44 τελικές ανά γκολ. Ωστόσο, στην Ιταλία η με διαφορά πρωτοπόρος στη βαθμολογία Γιουβέντους είναι τρίτη σε αποτελεσματικότητα με μόλις 8,41 τελικές/τέρμα, πίσω από τις Σαμπντόρια με 5,86 και Αταλάντα με 7,32.

Οι λιγότερο αποτελεσματικές των μεγάλων πρωταθλημάτων είναι στην Αγγλία η Χάντερσφιλντ (17,31 τελικές/γκολ), στην Ισπανία η Ουέσκα (14,12), στη Γαλλία η Νις (14,63), στη Γερμανία η Στουτγάρδη (14,57) και στην Ιταλία η Φροζινόνε (16,83).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή