Eπανεκκίνηση από το Αγρίνιο επιχειρεί ο ΠΑΟ

Eπανεκκίνηση από το Αγρίνιο επιχειρεί ο ΠΑΟ

7' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή στις επιτυχίες αναζητεί ο Παναθηναϊκός απόψε (19.00, ΕΡΤ) στο Αγρίνιο, σε μια πολύ δύσκολη έδρα κόντρα στον Παναιτωλικό, μια ομάδα ευθέως ανταγωνιστική του όσον αφορά τον στόχο της 5ης θέσης που (υπό προϋποθέσεις) δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει στραβά και ανάποδα το ποδοσφαιρικό 2019, μετρώντας δύο εντός έδρας ισοπαλίες και μία ήττα στο πρωτάθλημα, συν έναν πρόωρο (και οδυνηρό) αποκλεισμό από το Κύπελλο. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο πλέον, με τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό να ακολουθούν λίγο αργότερα, είναι απαραίτητο για τους «πράσινους» να πάρουν τρίποντα-ανάσες για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για μια θέση στην πεντάδα, ώστε να ξεχρεώσουν εφέτος την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού τους.

Το ευχάριστο για τον Γιώργο Δώνη είναι ότι εκτός των Πούγγουρα και Κότσαρη (τραυματίες), έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και μπορεί να επιλέξει την ενδεκάδα χωρίς άλλους περιορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, πήρε στην αποστολή 22 ποδοσφαιριστές, όλους τους διαθέσιμους, δηλαδή, πλην του ανέτοιμου Αρμενάκα και του Οικονόμου.

Ο Κολοβέτσιος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, όπως και οι Κάτσε, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής οι οποίοι είχαν μείνει εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τη Λάρισα για να αποφορτιστούν, πνευματικά και σωματικά. Αναμένονται τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, καθώς θεωρείται δεδομένη η επιστροφή των Κολοβέτσιου, Γιόχανσον στο αρχικό σχήμα και αρκετά πιθανή αυτή των Κάτσε και Χατζηγιοβάνη. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν εκπλήξεις στις επιλογές του Γιώργου Δώνη, καθώς ψάχνει να βρει έναν τρόπο να αφυπνίσει τους παίκτες του για να βγει ο Παναθηναϊκός από το τέλμα και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Εκτός από το ματς του Αγρινίου, σήμερα θα διεξαχθούν άλλα πέντε παιχνίδια στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής που διεξάγεται εμβόλιμα σήμερα και αύριο, μετά την αναβολή της λίγο πριν από τα Χριστούγεννα λόγω της αποχής των διαιτητών. Οι άλλοι δύο αγώνες του προγράμματος θα διεξαχθούν αύριο.

Το πρόγραμμα: Τετάρτη: 15.00 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης (Novasports2), 16.00 Λαμία – Απόλλων (ΕΡΤ), 17.15 ΑΕΚ – Λεβαδειακός (Novasports3), 17.15 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports2), 19.00 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός – Λάρισα (Novasports1), Πέμπτη: 17.15 ΟΦΗ – Ατρόμητος (Novasports1), 19.00 Ξάνθη – Αρης (ΕΡΤ).

Η βαθμολογία (17 αγώνες): ΠΑΟΚ 47, Ολυμπιακός 39, ΑΕΚ 33, Ατρόμητος 29, Παναθηναϊκός 24, Ξάνθη 24, Αρης 23, Παναιτωλικός 23, Λάρισα 20, Πανιώνιος 19, Αστέρας Τρίπολης 18, Λαμία 17, ΠΑΣ Γιάννινα 17, ΟΦΗ 15, Λεβαδειακός 12, Απόλλων 6 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Αλμα αναζητεί η Λαμία, μεγάλη μάχη στη Ν. Σμύρνη

Eπανεκκίνηση από το Αγρίνιο επιχειρεί ο ΠΑΟ-1

Η αναγεννημένη Λαμία με νίκη επί του Απόλλωνα και ισοπαλία στη Ν. Σμύρνη μπορεί να «πιάσει» τον Πανιώνιο και να ξεπεράσει τον Αστέρα. INTIMENEWS/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δύο αναμετρήσεις με φόντο την «Ευρώπη» αλλά και την αποφυγή υποβιβασμού διεξάγονται σήμερα και τραβούν τα φλας τόσο από την Τούμπα όσο και από το ΟΑΚΑ και το «Καραϊσκάκης». Στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία του προγράμματος, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια «μάχη» ομάδων που δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά το 2019. Οι Νεοσμυρνιώτες, με μόνη εξαίρεση την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου επί του ΠΑΣ Γιάννινα, είναι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τις 26 Νοεμβρίου, έχοντας στα τελευταία 6 παιχνίδια 4 ήττες και 2 ισοπαλίες και χρειάζονται άμεσα ανασύνταξη και νίκες, προκειμένου να μην εισέλθουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα. Στην ίδια κατηγορία, βεβαίως, εντάσσεται και ο Αστέρας Τρίπολης, που πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά μοιραία έχασε και τα 3 παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και χρειάζεται επειγόντως βαθμούς για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να απομακρυνθεί από τη 13η θέση, που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Υπό προϋποθέσεις, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης μπορούν να έχουν βλέψεις και για ευρωπαϊκή συμμετοχή, καθώς η βαθμολογία του πρωταθλήματος περιλαμβάνει αρκετές ομάδες σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση. Στη Λαμία, η ομώνυμη ομάδα δίνει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν κόντρα στον καταδικασμένο Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα της Φθιώτιδας, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου την Κυριακή αλλά και αυτήν επί του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα, θέλει να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στη Σούπερ Λίγκα και να απεμπλακεί στην παρούσα φάση από τις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Μάλιστα, το σύνολο του Μάκη Χάβου έχει και την επόμενη Κυριακή εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στην ολοκλήρωση μιας τετράδας εντός έδρας αγώνων που θα κρίνει πάρα πολλά για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχης κρισιμότητας αγώνας είναι και αυτός που δίνει αύριο ο ΟΦΗ με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο, ενώ στον «αέρα» είναι και το μέλλον του Σάββα Παντελίδη στον Αρη, την στιγμή που οι «κίτρινοι» παίζουν εκτός έδρας με την Ξάνθη, επίσης αύριο στις 19.00.

Συντήρηση ο ΠΑΟΚ, με ελλείψεις ο ΠΑΣ

Eπανεκκίνηση από το Αγρίνιο επιχειρεί ο ΠΑΟ-2

Χωρίς τον τιμωρημένο Κλάους Αθανασιάδη θα παραταχθεί ο ΠΑΣ σήμερα στην Τούμπα. INTIMENEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Εκτεταμένο ροτέισον ετοιμάζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα (που θα αγωνιστεί με αρκετές ελλείψεις εξαιτίας τιμωριών και τραυματισμών), τόσο αναγκαστικά λόγω τιμωριών όσο και για λόγους ξεκούρασης και διαχείρισης ενόψει της σειράς απαιτητικών αγώνων που ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον σημερινό αγώνα με την ομάδα των Ιωαννίνων, ταξιδεύει στην Αθήνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην έναρξη μιας πολύ δύσκολης περιόδου για τους «ασπρόμαυρους» που περιλαμβάνει παιχνίδια με Ολυμπιακό στην Τούμπα, Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για το Κύπελλο, Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για το πρωτάθλημα, Αρη και Πανιώνιο στην Τούμπα για πρωτάθλημα και Κύπελλο αντιστοίχως και τέλος Ατρόμητο εντός έδρας και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Το πρόγραμμα είναι σαφέστατα πιο απαιτητικό από αυτό των προηγούμενων εβδομάδων, όμως η μεταγραφική ενίσχυση, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα που βγάζει ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια, δημιουργεί την αίσθηση πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπαίνει στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων ως ξεκάθαρο φαβορί. Ως προς το σημερινό παιχνίδι, πέραν των τιμωρημένων Αντελίνο Βιερίνια, Εβγέν Σάχοφ και τον τραυματία Χοσέ Κάνιας, «ανάσες» αναμένεται να πάρουν οι Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί, ενώ θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικούν Λημνιός και Πέλκας.

Μαρτίνς: Προσοχή και υπομονή κόντρα στην ΑΕΛ

Eπανεκκίνηση από το Αγρίνιο επιχειρεί ο ΠΑΟ-3

Επικίνδυνο θεωρεί το σημερινό ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού. INTIMENEWS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον μονόδρομο της νίκης θα επιχειρήσει να πορευθεί ο Ολυμπιακός στον αποψινό αγώνα με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 19.30, απευθείας μετάδοση από το novasports1HD). O Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Φορτούνη όσο και τον Γκιλιέρμε, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θεωρεί πως η ΑΕΛ μπορεί να αποδειχθεί υψηλό εμπόδιο. «Περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι. Οπότε θα πρέπει να έχουν υπομονή και οι φίλαθλοι και οι παίκτες, γιατί το γκολ μπορεί να μην έρθει τόσο σύντομα, όπως ήρθε με τον Αστέρα. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, γιατί θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς», δήλωσε ο Μαρτίνς σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του.

Εν συνεχεία σχολίασε την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου: «Πολύ σημαντική επιστροφή. Είναι πολύ δεμένος με την ομάδα, είναι σαν στο σπίτι του. Εχουμε μιλήσει και ξέρω τον χαρακτήρα του. Ο πρόεδρος θα τον χρησιμοποιήσει και μετά, γιατί τέτοιους παίκτες και ανθρώπους θέλουμε στην ομάδα και τώρα και μετά, όταν αποφασίσει να σταματήσει». Σχετικά με την πιθανότητα απόκτησης και έκτου ποδοσφαιριστή στη χειμερινή περίοδο, είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες που είναι εδώ». Ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες πως ο Ναουέλ θα ενταχθεί στο δυναμικό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Να διευρύνει το σερί της θέλει η ΑΕΚ με Λεβαδειακό

Με στόχο την 4η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, ευελπιστώντας πως θα συνεχίσει το επιτυχημένο σερί της στη Σούπερ Λίγκα, πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Στο σημερινό παιχνίδι ενδέχεται να υπάρξει διαφοροποίηση στον σχηματισμό της Ενωσης και να εγκαταλειφθεί προσωρινά το 3-5-2 που έχει οδηγήσει στο επιτυχημένο σερί, ούτως ώστε να δοκιμαστεί ξανά μια επιλογή με τετράδα στην άμυνα.

Δεδομένης της απουσίας των Οικονόμου και Μάνταλου που θα εκτίσουν την τιμωρία τους στο σημερινό παιχνίδι, θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Νέναντ Κρίστιτσιτς στη βασική ενδεκάδα. Ο Σέρβος μέσος αναμένεται να έχει ξεκάθαρο ρόλο στη συνέχεια της σεζόν, δεδομένου ότι είναι αυτό ακριβώς που έλειπε από τον άξονα της ομάδας. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή έγκειται στο γεγονός ότι ο Κώστας Γαλανόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και δεν μπορεί να ενταχθεί στη γενικότερη διαχείριση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ωστόσο θετική εντύπωση αφήνει μέχρι στιγμής η παρουσία του Αλεφ στον άξονα, πάντα με δεδομένο πως έχει άλλους δύο ποδοσφαιριστές μπροστά του. Ο Ερικ Μοράν παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάλαγα ώς το τέλος της σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή