Ευρωλίγκα: Ψηλό εμπόδιο για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Ψηλό εμπόδιο για Ολυμπιακό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκας (21η αγωνιστική) και δέκα αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, ο Ολυμπιακός (12 νίκες – 8 ήττες) υποδέχεται σήμερα (21.00) στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα, η οποία υπολείπεται μιας νίκης των «ερυθρολεύκων» και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα, «κυνηγώντας» την Εφές που προπορεύεται με διαφορά μιας νίκης και θα παίξει αύριο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τους Καταλανούς και η τουρκική ομάδα ηττηθεί από τους «πράσινους», για τους οποίους ο αγώνας έχει τον έννοια του τελικού, οι «Πειραιώτες» θα ισοβαθμήσουν με την Εφές.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η Εφές θα έχει εύκολη αποστολή, υποδεχόμενη στην Κωνσταντινούπολη την Γκραν Κανάρια, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου θα παίξουν Εφές-Ολυμπιακός στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

«Εχουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια υψηλού επιπέδου ομάδα. Η Μπαρτσελόνα έχει την ικανότητα να παίζει καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Εχει αθλητικότητα, ύψος και ποιότητα. Πρέπει να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και να δώσουμε ό,τι έχουμε για να νικήσουμε. Δεν θα είναι το ίδιο παιχνίδι με εκείνο του πρώτου γύρου που νικήσαμε», είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ για την ανταγωνιστικότητα της Μπαρτσελόνα επί ημερών του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ενώ ο 60χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην κατάσταση ετοιμότητας του Κώστα Παπανικολάου (προεπιγονατιδικό αιμάτωμα στο δεξί πόδι).

«Εχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την ημέρα του αγώνα. Αν είναι έτοιμος, θα παίξει· αν όχι, θα παίξει ο επόμενος».

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει απουσίες στη 12άδα της και ο Πέσιτς μίλησε για τον παράγοντα της έδρας του Ολυμπιακού: «Στον πρώτο γύρο δείξαμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, αλλά έκτοτε και οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί, ενώ ο Ολυμπιακός αντλεί, διαχρονικά, μεγάλη ψυχική δύναμη από την έδρα του».

Στο σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής θα παίξουν Xίμκι-Ζαλγκίρις, Μπάγερν-Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια-Μακάμπι.

Στον Παναθηναϊκό, ο Ρικ Πιτίνο ανέλυσε στο βίντεο τον τελευταίο αγώνα με τη Μακάμπι και τα αδύναμα σημεία που έδειξαν οι παίκτες τους, κυρίως στην άμυνα, παρά τη σημαντική βελτίωση που έδειξαν, ενώ οι περισσότεροι παίκτες έκαναν έξτρα προπόνηση στα σουτ, που εξακολουθούν να είναι η αχίλλειος πτέρνα της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή