Σημαντικό «διπλό» και ανάσα για τον ΠΑΟ

Σημαντικό «διπλό» και ανάσα για τον ΠΑΟ

8' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηχηρό και παλικαρίσιο τρόπο κατάφερε να βγει ο Παναθηναϊκός από την αγωνιστική κρίση που τον έφεραν τα μαζεμένα ανεπιτυχή αποτελέσματα στα παιχνίδια του από την αρχή του χρόνου. Επειτα από τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και έναν πρόωρο αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα με 1-0 από το Αγρίνιο, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 59΄ λόγω της (υπερβολικής) δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε ο Κάτσε.

Ηταν μια… μεταχρονολογημένη νίκη στο πλαίσιο του α΄ γύρου, καθώς χθες παίχθηκε με καθυστέρηση σχεδόν 40 ημερών η εμβόλιμη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η οποία διατήρησε αμετάβλητη την εικόνα στην κορυφή αλλά έφερε ανακατατάξεις στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς κρίθηκε από ένα πολύ όμορφο γκολ του Μπουζούκη στο 33΄, το τέταρτο του νεαρού χαφ στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Μπουζούκης κινήθηκε σε θέση σέντερ φορ και με προβολή έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο μια καταπληκτική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη που τη μετέτρεψε σε ασίστ ο Μακέντα. Αυτή ήταν κορυφαία στιγμή ενός αγώνα με αρκετή ένταση αλλά πολύ φτωχού σε φάσεις. Πέρα από το γκολ ο Παναθηναϊκός απείλησε μόνο στο 2΄ με τον Μακέντα, ενώ ο Παναιτωλικός δημιούργησε όλη κι όλη μία ευκαιρία της προκοπής, με τον Διούδη να τη «σβήνει» αποκρούοντας στο 29΄ τη γυριστή και επικίνδυνη κεφαλιά του Μαλή. Σε άλλη φάση, δεν χρειάστηκε να επέμβει…

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν μετά το γκολ και στο β΄ ημίχρονο είχαν μεγάλη κατοχή μπάλας, ειδικά μετά την αποβολή του Κάτσε στο 59΄ για ένα απλό φάουλ εκτός περιοχής που δεν δικαιολογούσε τη δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Βρέσκα. Η πίεση αυτή αποδείχθηκε αναιμική και άσφαιρη. Αν και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από μισή ώρα, δεν άφησε τον Παναιτωλικό να του κάνει ούτε καν μια… υποψία ευκαιρίας. Παίζοντας ψυχωμένα και με μυαλό, οι παίκτες του Δώνη είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και με τη βοήθεια του Καμπετσή, η είσοδος του οποίου άλλαξε τις ισορροπίες, πήραν μια σπουδαία νίκη που τους βγάζει από τα γρανάζια της αγωνιστικής κρίσης και τους κρατά στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έχασε πολύ έδαφος στην προσπάθειά του να βρεθεί σε τροχιά Ευρώπης. Είναι πλέον τέσσερις βαθμούς πίσω από την πεντάδα, ενώ θα προσπερνούσε τον Παναθηναϊκό εάν τον είχε νικήσει.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης (71΄ Λιάβας), Αμαράλ, Μαλής, Αργκους, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (65΄ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μπαΐροβιτς (82΄ Τσιγγάρας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κάτσε, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (89΄ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75΄ Καμπετσής), Μακέντα (65΄ Δώνης).

«Διά πυρός και σιδήρου» ο ΠΑΟΚ 2-1 τον ΠΑΣ

Η «λαχτάρα» του ΠΑΟΚ για τη νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο γήπεδο της Τούμπας, διήρκεσε 86 λεπτά, και το γκολ του Σφιντέρσκι έλυσε τον γόρδιο δεσμό (2-1), ώστε ο προπορευόμενος στη βαθμολογία «Δικέφαλος του Βορρά» να συνεχίσει να έχει απόσταση 8 βαθμών στην κορυφή, ενώ συμφώνησε και με τον 26χρονο χαφ της Πόρτο, Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Χωρίς τους τιμωρημένους Σάχοφ και Βιεϊρίνια, ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στη βασική 11άδα τους Γιαννούλη και Μίσιτς, ενώ ο ΠΑΣ είχε σαφή αμυντικό προσανατολισμό, με σύστημα 4-5-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 20λεπτο η κατοχή μπάλας ήταν 84%-16% (!), ενώ το αμυντικό τείχος των φιλοξενουμένων έπεσε στο 38΄, όταν από διπλό λάθος του Ευαγγέλου ο Πέλκας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ακπομ και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στην πρώτη επίσκεψη των Γιαννιωτών στην περιοχή του Πασχαλάκη σημειώθηκε και η ισοφάριση, όταν ο μπακ χαφ Μπουκουβάλας (ο Πετράκης επανέφερε το 3-5-2) δημιούργησε τη φάση που βρήκε τον Μάνο σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και σκόραρε στο 52΄. Με τη βροχή να κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ όφειλε να βρει την απάντηση στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης για να αποφύγει το σοκ. Κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 76΄, με την ανατροπή του Αγκπομ από τον Λίλα. αλλά δεν μπόρεσε ο ίδιος να μετατρέψει σε γκολ, καθώς ο Βελλίδης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία! Ο Λουτσέσκου είχε αντικαταστήσει τον Λημνιό με τον Πολωνό νεοαποκτηθέντα Σφιντέρσκι, ο οποίος από τα δύο μέτρα και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του 90λέπτου και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ που απέφυγε βαθμολογική απώλεια πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74΄ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο,Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59΄ Ζαμπά), Λημνιός (68΄ Σφιντέρσκι), Ακπομ.

ΠΑΣ: Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74΄ Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85΄ Παμλίδης), Μάνος.

Ακολουθεί και περιμένει στη… γωνία ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός νίκησε άνετα την ΑΕΛ με 4-0 χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη, πατώντας «γκάζι» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιάννης Μασούρας σημείωσε το πρώτο του γκολ με τους «ερυθρόλευκους» ανοίγοντας το σκορ στο 8΄ ενώ είχε και δοκάρι. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του χατ-τρικ (16΄, 44΄, 75΄). Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 42 βαθμούς και συνεχίζει με διαφορά οκτώ βαθμών το κυνήγι του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας άφησε αιχμές κατά του προπονητή της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα. Με γραπτή του δήλωση ανέφερε πως δεν γίνεται η ομάδα του να «τα δίνει όλα» με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και κόντρα στους Πειραιώτες να παίζει «με τον Μόρα που έχει να αγωνιστεί έξι μήνες»! «Συγγνώμη από τους οπαδούς μας, αλλά εγώ δεν είμαι ούτε Πηλαδάκης, ούτε Πλεξίδας να με πιάνει κανείς κορόιδο. Δεν μπορεί με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να παίζουμε σαν να είναι ο αγώνας της ζωής μας και με τον Ολυμπιακό να γίνονται 7 αλλαγές βασικών παικτών», τόνισε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Νάτχο (61΄ Ανδρούτσος), Γκιγιέρμε, Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε (50΄ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (66΄ Χασάν).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας (84΄ Λεοζίνιο), Φριουί, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Σικάβκα (58΄ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46΄ Ζίζιτς).

Επαγγελματική νίκη για την ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού

Συνεχίζει το νικηφόρο σερί της η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα, αφού χθες το βράδυ κέρδισε τον Λεβαδειακό με 1-0, πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετές ευκαιρίες εντός εστίας, ενώ επίσης δεν απειλήθηκε καθόλου από τους φιλοξενούμενους. Στο 24΄ ο Πόνσε άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Γκάλο. Ο Αργεντίνος επιθετικός ξεπέρασε ήδη τα γκολ που είχε πετύχει ο Αραούχο πέρυσι στο πρωτάθλημα. Στο 35΄ η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της με το τετ α τετ του Μπακασέτα, όμως ο Μπάγιτς έκανε σπουδαία επέμβαση.

Μέχρι και το 60ό λεπτό, ο Λεβαδειακός δεν είχε τελική προσπάθεια και η ΑΕΚ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί επιθετικά και να δημιουργήσει ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Παρόλο που μέτρησε συνολικά 19 φάσεις και επτά εντός εστίας δεν βρήκε το δεύτερο γκολ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να σημειώσουν το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (90΄ Αλμπάνης), Χουλτ, Αλεφ, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς (72΄ Κλωναρίδης), Λιβάια, Πόνσε (82΄ Μπογέ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70΄ Μαρκόφσκι), Μελέγκ (67΄ Νάγκιτς), Στανόγεβιτς (92΄ Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.

Μεγάλο άλμα της Λαμίας με τρίτη συνεχόμενη νίκη

Σε έναν κομβικό αγώνα για τις τελευταίες θέσεις της Σούπερ Λιγκ, η Λαμία κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και «εκτοξεύτηκε» στη 10η θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, ο Απόλλωνας παρέμεινε στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς. Το πρώτο ημίχρονο περιείχε αρκετές ευκαιρίες και όλα τα γκολ της αναμέτρησης. Ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 12ο λεπτό με εξαιρετικό τελείωμα, ενώ στο 19΄ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προς στιγμήν με το καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Χιλάλ Ελ Χελβέ. Τρία λεπτά αργότερα όμως, η Λαμία κέρδισε πέναλτι με τον Μπερτόγλιο από το τράβηγμα του Κύργια. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λαμία δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και κράτησε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Σκόνδρας, Μπερτόγλιο, Πίτι, Καραμάνος, Μπαράλες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Οριουέλα, Βαφέας, Κύργιας, Γκίνο, Ακόστα, Στάθης, Ελ Χελβέ, Τομάς, Ντούρσο, Ντε Φεντερίκο.

Ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη ο Πανιώνιος, σε περιπέτειες ο Αστέρας

Βαθιά ανάσα στη βαθμολογία, με τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (1-0), αλλά και την ενίσχυση της ομάδας του με την απόκτηση φορολογικής ενημερότητας στην προτελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, πήρε ο Πανιώνιος και μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το εγγύς και απώτερο μέλλον του. Ο Φιορίν Ντουρμισάι υπέγραψε την πολύτιμη νίκη των «κυανέρυθρων» για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκρινε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι που ο «μονόφθαλμος» ήταν καλύτερος από τον «τυφλό». Ο Αστέρας που βρισκόταν σε χειρότερη βαθμολογική κατάσταση από τους γηπεδούχους, δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες για να κατακτήσει, τουλάχιστον, τον βαθμό της ισοπαλίας και συνεχίζει να κινδυνεύει. Ο Πανιώνιος που δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έφτασε τους 22 βαθμούς χάρη στην ατομική ενέργεια του Ντουρμισάι και το άπιαστο βολέ του στο 36΄, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Αστέρα, Παπαδόπουλο. Ο «Ντούρμι» έφτασε τα 9 γκολ σε 22 συμμετοχές, ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ και ο Πανιώνιος, ύστερα από τη μεταγραφή του Μασούρα στον Ολυμπιακό, περιμένει αναγκαστικά από τον βασικό σέντερ φορ του να σκοράρει.

Ο Αστέρας Τρίπολης, που γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του (12η θέση – 18 βαθμοί), ζήτησε πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Κώτσιρα στην περιοχή των «κυανέρυθρων» στο 3΄ και ο διαιτητής Τσαμούρης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ωστόσο η φάση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς αρχικά φαίνεται ότι ο Κότνικ βρίσκει την μπάλα και στη συνέχεια ανατρέπει τον αντίπαλό του. Ο Πανιώνιος χρειάστηκε να περιμένει τρεις μήνες για να νικήσει στη Νέα Σμύρνη, ύστερα από την επικράτησή του, κόντρα στη Λαμία, τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Οι «κυανέρυθροι» έχοντας πάρει φορολογική ενημερότητα, θα προχωρήσουν στον δανεισμό του Ανδρίτσου και στην απόκτηση του Μεχία και ενός Φινλανδού σέντερ μπακ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ντομίνγκες, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (90+1΄ Σταυρόπουλος), Μανθάτης (60΄ Οικονομίδης), Σιντί Αλί (76΄ Καμαρά), Ντουρμισάι.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (60΄ Φερνάντες), Κυριακόπουλος, Μπέλοκ (67΄ Ρόλε), Μουνάφο, Κώτσιρας, Μανιάς, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (76΄ Δουβίκας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή