Ξανά στο «καλούπι» του Χιμένεθ η ΑΕΚ

Ξανά στο «καλούπι» του Χιμένεθ η ΑΕΚ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αγαπημένη «συνταγή» του Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον ΟΦΗ και πλησίασε στους πέντε βαθμούς τον Ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εκτός από τους τρεις βαθμούς, η Ενωση κέρδισε και έναν παίκτη, τον Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη της εβδομάδας, καθώς μετά την καθοριστική συμβολή του στη νίκη επί του Ατρομήτου την περασμένη Πέμπτη για το Κύπελλο, έκανε την ασίστ την Κυριακή στον Μάρκο Λιβάγια για το μοναδικό γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΚ την Κυριακή θα παίξει έναν «τελικό δεύτερης θέσης» με τον Ολυμπιακό, στην έδρα του αντιπάλου, χωρίς τον Χουλτ που υπέστη θλάση και θα μείνει για περίπου ένα μήνα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αμφίβολος είναι και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η συμμετοχή των Γαλανόπουλου και Μπακασέτα.

Στα… καλά νέα, η παρουσία του Αντρέ Σιμόες στη βασική ενδεκάδα, η οποία δίνει απόλυτη ισορροπία στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μέσος με την άριστη τακτική προσέγγιση του αγώνα συνδέει άψογα την άμυνα με τη μεσοεπιθετική γραμμή, δείχνοντας με την παρουσία του το πόσο καθοριστικός είναι για την ενδεκάδα της Ενωσης.

Εντυπωσιακό στοιχείο των φετινών επικρατήσεων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι το γεγονός πως όλες οι, και οι οκτώ, εντός έδρας νίκες έχουν έρθει με την Ενωση να προηγείται από το πρώτο ημίχρονο. Σε όλα τα ματς της Σούπερ Λιγκ που η ΑΕΚ έχει δεχθεί γκολ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει.

Τέλος, ο Μανόλο Χιμένεθ, στην τρίτη του θητεία στον πάγκο της ομάδας, κέρδισε ξανά τον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα, ακριβώς όπως είχε γίνει με Αστέρα Τρίπολης το 2017 (2-0) και με Αρη το 2010 (0-4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή