Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: «Οπως με ΑΕΚ στο β΄ μέρος»

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: «Οπως με ΑΕΚ στο β΄ μέρος»

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη-πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα αναζητήσει ο Ολυμπιακός στην αποψινή ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολιμπίνσκι» (22.00). Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, υποχρεώνει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να παίξει για τη νίκη. Βεβαίως, σε ισοπαλία με σκορ 2-2 το ματς θα οδηγηθεί σε παράταση, ενώ με οποιαδήποτε άλλη ισοπαλία με μεγαλύτερο σκορ, προκρίνεται η ομάδα του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ουκρανία, χθες βράδυ, ο Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση: «Σίγουρα η εμφάνιση που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με την ΑΕΚ αποτελεί οδηγό για εμάς, καθώς τα πήγαμε πολύ καλά. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω».

Ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα στον ουκρανικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία θα αποχωρούσε από τον πάγκο του Ολυμπιακού σε περίπτωση ήττας από την ΑΕΚ: «Μην ανησυχείτε για μένα. Δεν ασχολούμαι με φήμες. Πιστεύω στη δουλειά μου, πιστεύω στην ποιότητα της ομάδας μας. Εχουμε μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οτιδήποτε άλλο δεν μας απασχολεί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου».

Και ο Κώστας Φορτούνης δεν έκρυψε την πίστη του για νίκη μέσα στο Κίεβο, αναγνωρίζοντας, πάντως, τις δυσκολίες της ρεβάνς. «Πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ο αντίπαλος πήρε μέτρα χωρίς να το θέλουμε. Είχε την κατοχή της μπάλας και μας πίεσε. Μας έχουν αναλύσει οι προπονητές μας τι πρέπει να κάνουμε αύριο. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα μας και σε ένα θετικό αποτέλεσμα». Οι «Πειραιώτες» δεν προπονήθηκαν στο Κίεβο, καθώς ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με μία προπόνηση χθες το πρωί στο αθλητικό κέντρο στου Ρέντη. Λίγο πριν τελειώσει το πρόγραμμα ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στο πόδι και αποκλείστηκε από την αποστολή που πέταξε το απόγευμα της Τετάρτης με πτήση τσάρτερ για το Κίεβο. Στον Πειραιά έμεινε ακόμη ο επίσης τραυματίας Γιάγκος Βούκοβιτς. Το ταξίδι στην Ουκρανία το έκαναν τόσο ο τιμωρημένος Μαντί Καμαρά όσο και οι Σολδάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τα ευρωπαϊκά ματς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Σα θα είναι κάτω από την εστία, οι Τοροσίδης και Τσιμίκας ή Κούτρης στα δύο άκρα της άμυνας, οι Μεριά και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, οι Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε στις θέσεις των αμυντικών μέσων, οι Ποντένσε και Μασούρας σε ρόλο εξτρέμ, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και φορ ο Χασάν. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Χουτεσιώτης, Λοντίγκιν, Μιράντα, Νάτχο, Ανδρούτσος, Ντίας, Γκερέρο. Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου Αλεξάντερ Χάσκεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεσμεύθηκε πως η ομάδα του θα παίξει επιθετικά: «Σε σύγκριση με πέρυσι που αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ, έχουμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα και οι παίκτες μας επιτίθενται περισσότερο. Με τον Ολυμπιακό πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά. Θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς συμβιβασμούς. Θα ήταν λάθος από την πλευρά μας να βασιζόμαστε στην ισοπαλία». Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε πως ο Κάνταρ δεν θα είναι έτοιμος για να παίξει στην άμυνα: «Δεν προετοιμάζεται για το παιχνίδι». Να σημειωθεί πως η Ντιναμό έχει διαθέσει περισσότερα από 40.000 εισιτήρια για τη ρεβάνς με τους «ερυθρόλευκους».

Από το πρόγραμμα της βραδιάς ξεχωρίζει το παιχνίδι του Λονδίνου, όπου η Αρσεναλ θα επιχειρήσει να ανατρέψει την ήττα της με 1-0 από την ΜΠΑΤΕ, καθώς και το ματς της Αγίας Πετρούπολης ανάμεσα στη Ζενίτ και τη Φενερμπαχτσέ. Η τουρκική ομάδα είχε νικήσει με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή