Γιουρόπα Λιγκ: Στάση «32» για Ολυμπιακό

Γιουρόπα Λιγκ: Στάση «32» για Ολυμπιακό

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντίο» στην Ευρώπη είπε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του με 1-0 από την Ντιναμό Κιέβου, χθες βράδυ στην Ουκρανία. Ετσι, η ομάδα του Πειραιά δεν θα είναι παρούσα σήμερα στις 2 μ.μ. στην κλήρωση της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ολοκληρώθηκε το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι της που άρχισε τον περασμένο Αύγουστο.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, όμως, ο τερματοφύλακας της Ντιναμό, ο Μπόικο, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και την κράτησε ανέπαφη. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν για 12η φορά στις 13 περιπτώσεις που έφεραν εντός έδρας ισοπαλία στο πρώτο ματς σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δύο αλλαγές είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς στη ρεβάνς του Κιέβου σε σχέση με το αρχικό σχήμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι Τοροσίδης και Μπουχαλάκης πήραν τη θέση των τραυματιών Βούκοβιτς και Καμαρά. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ και Τσιμίκας στην άμυνα, οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε είχαν τον ρόλο των αμυντικών μέσων, οι Ζιλ Ντίας και Ποντένσε έπαιξαν στις δύο πτέρυγες, ο Φορτούνης ήταν επιτελικός μέσος και φορ ο Χασάν.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου, Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς, χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με τον πρώτο αγώνα του Φαλήρου.

Από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν με την μπλε εμφάνιση κλήθηκαν να διαχειριστούν την πίεση των γηπεδούχων. Είναι αλήθεια πως στα πρώτα δέκα λεπτά η Ντιναμό είχε τον έλεγχο, δίχως ωστόσο να κατορθώσει να απειλήσει τον Σα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική με μακρινό σουτ του Χασάν στο 7΄, ωστόσο, η μπάλα έφυγε άουτ.

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, οι «Πειραιώτες» άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους, ισορροπώντας το ματς. Ομως, δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Ντιναμό, που στην πρώτη της τελική προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Στο 33΄ και μετά από σέντρα του Μικολένκο από τα αριστερά, ο Σολ κινήθηκε γρήγορα στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το 1-0. Αν και προσπάθησε, ο Μεριά δεν πρόλαβε να κόψει την μπάλα πριν φθάσει στον Μικολένκο. Εως το τέλος του πρώτου μέρους, η Ντιναμό απείλησε σε άλλες δύο περιπτώσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς πέρασε τον Μασούρα στη θέση του αρνητικού Ντίαζ και η ομάδα του Πειραιά άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό της, καθώς η Ντιναμό είχε ρίξει το βάρος στην άμυνα.

Ο Μασούρας άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και σε δύο περιπτώσεις έφθασε κοντά στο γκολ. Στο 65΄ ο Μαρτίνς αποφάσισε να κλείσει τις αλλαγές του, περνώντας τους Γκερέρο και Νάτχο στη θέση των Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Παράλληλα άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Η πίεση προς την άμυνα της Ντιναμό αυξανόταν διαρκώς. Και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Χασάν, Γκερέρο και Νάτχο. Αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.

Διαιτητής ήταν ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ, με βοηθούς τους Τόμας Σομολάνι και Μπράνισλαβ Χάνκο. Οι Σισέ και ο Βέρμπιτς συμπλήρωσαν κάρτες και θα χάσουν το επόμενο ευρωπαϊκό ματς της ομάδας τους. Κίτρινη αντίκρισαν ακόμη οι Κεντζιόρα (24΄), Ποντένσε (45΄), Γκερέρο (66΄), Σεπέλιεφ (79΄), Τοροσίδης (83΄).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Βέρμπιτς (92΄ Ρουσίν), Σεπελίεφ, Σολ (92΄ Αλιμπέκοφ), Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλκσι, Σαμπάνοφ (76΄ Γκάρμας), Κεντζιόρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (46΄ Νάτχο), Γκιλιέρμε, Ζιλ Ντίας (46΄ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (65΄ Γκερέρο), Χασάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή