Ποδόσφαιρο: Το δούναι και λαβείν…

Ποδόσφαιρο: Το δούναι και λαβείν…

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη τέλος για Ολυμπιακό και ελληνικό ποδόσφαιρο. Πτώση άλλης μιας θέσης στη βαθμολογία της UEFA (14οι) και επιστροφή στα δικά μας. Μιζέρια και γκρίνια. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, η Ντιναμό Κιέβου, παρότι πολύ πιο ακριβή ομάδα, δεν ήταν ανώτερη του Ολυμπιακού. Η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες κι αυτές οφείλονται στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Οι ελλείψεις της πειραϊκής ομάδας ήταν εμφανείς εδώ και αρκετά χρόνια. Προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, ειδικά στον άξονα, και η αναποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων στην επίθεση. Ομως, όπως αποδείχθηκε, αυτές δεν καλύφθηκαν επαρκώς. Το γιατί δεν αφορά μόνο τον προϋπολογισμό, αλλά και το τι επιλέγεις να αγοράσεις με αυτά που διαθέτεις.

Πέρα όμως από αυτό, υπάρχει και ένα άλλο δεδομένο: οι δανεικοί ποδοσφαιριστές. Κάτι που έγινε της… μόδας, για καθαρά φορολογικούς λόγους, αφού το κόστος ενός παίκτη, με την εφορία, σχεδόν διπλασιάζει τα έξοδα της ΠΑΕ. Θα δώσει όμως ένας αθλητής το 100% των δυνάμεών του όταν ξέρει πως δεν θα είναι και την επόμενη περίοδο στην ίδια ομάδα; Θα διακινδυνεύσει έναν τραυματισμό, όταν γνωρίζει πως αυτός μπορεί να του κοστίσει ένα καλό συμβόλαιο για του χρόνου;

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς προσπαθεί να γίνει μια ομάδα συνόλου. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό το έχει πετύχει ο Πορτογάλος προπονητής. Ομως για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και να ανακτήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να γίνει ανταγωνιστικός στην Ευρώπη, χρειάζονται και παίκτες που θα δώσουν περισσότερη ποιότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα, σε όλες τις γραμμές.

Και, το τελευταίο, απαιτείται οικονομική υπέρβαση, που είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της ΠΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή