Αντίδραση FIFA για διαιτησία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απόλυση του Γιάννη Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ, λόγω «ανάρμοστης διαγωγής» προς τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Αστέριο Αντωνίου, προκάλεσε την αντίδραση της FIFA, που εκφράστηκε μέσω της επιστολής της γ.γ. Φάτμα Σαμούρα, η οποία διαβάστηκε στο χθεσινό Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι προκειμένου να διατηρηθεί η αυτονομία και η ακεραιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τυχόν απόλυση ή ορισμός μέλους στην επιτροπή θα γίνεται μόνον κατόπιν εισήγησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα. Καλείται, μάλιστα, η ΕΠΟ να προχωρήσει σε τροποποίηση του σχετικού κανονισμού. Ο Περέιρα, που έδωσε για πρώτη φορά το «παρών» σε συνεδρίαση του Δ.Σ., πέρασε άνετα τον «σκόπελο», αφού δεν δέχθηκε ερωτήσεις, όπως πολλοί θα περίμεναν, σχετικά με τους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα. Η εισήγησή του για αντικατάσταση του Τσαχειλίδη, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή κατά της ΕΠΟ ζητώντας περίπου 230.000 ευρώ, από τον Ιωσηφόγλου με αρμοδιότητα τους παρατηρητές της Γ΄ Εθνικής πέρασε κατά πλειοψηφία.

Κατά τα λοιπά, η ΕΠΟ ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης με τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης και την προκήρυξη διαγωνισμού για τον ανάδοχο, για τις εργασίες αποκατάστασης τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου. Ωστόσο, βρίσκεται σε αναζήτηση έδρας για τους δύο πρώτους αγώνες της εθνικής ανδρών με Ιταλία και Αρμενία τον προσεχή Ιούνιο για την προκριματική φάση του EURO 2020, με επικρατέστερο σενάριο να είναι η επιστροφή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Στέλιου Γιαννακόπουλου στο τεχνικό τιμ της εθνικής ανδρών, ως βοηθού του Αγγελου Αναστασιάδη. Ακόμη συζητήθηκε και το θέμα της τέλεσης του τελικού Κυπέλλου που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 18 Μαΐου. Πιθανόν να υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας κατά μία εβδομάδα νωρίτερα (11 Μαΐου), εφόσον το εισηγηθεί η Σούπερ Λίγκα, η οποία θα συνεδριάσει μεθαύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή