Κύπελλο: Πρόκριση-θρίλερ για ΠΑΟΚ

Κύπελλο: Πρόκριση-θρίλερ για ΠΑΟΚ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΠΑΟΚ νικώντας με 4-2 τον Πανιώνιο στην παράταση. Με πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες του Πανιωνίου κρίθηκε η πρόκριση, καθώς ο διαιτητής Σκουλάς έκρινε πως η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μανθάτη μετά το σουτ του Μπίσεσβαρ και ενώ ο παίκτης των «κυανέρυθρων» είχε ήδη γυρίσει την πλάτη. Η φάση είναι δύσκολη, καθώς ούτε η τηλεοπτική λήψη δεν βοήθησε για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα. Παρ’ όλα αυτά, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα και σκόραρε στο 118΄, ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου δεν έκαναν σέντρα για να ολοκληρωθεί το ματς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον καταλογισμό του πέναλτι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη του επεισοδιακού προημιτελικού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο παιχνίδι με πίεση πολύ ψηλά, πλαγιοκοπήσεις και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα τελικών προσπαθειών από στατικές φάσεις. Ο Πανιώνιος μπήκε με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα το «μηδέν» στην άμυνα. Στο 25΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε στιγμιαίο τράβηγμα του Σταυρόπουλου στον Κρέσπο, όμως την ίδια στιγμή ο Ενρίκε φάνηκε να παρεμποδίζει τον Κότνικ πάνω στη γραμμή της εστίας. Στο 32΄, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με κοντινό σουτ του Μπίσεσβαρ που εκμεταλλεύθηκε λάθος απομάκρυνση του Κότνικ και βρήκε δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Πανιώνιος ισοφάρισε με τον Ντουρμισάι, «παίρνοντας» ταυτόχρονα ψυχολογία.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Ν. Σμύρνης δεν βγήκε από τη μεγάλη περιοχή για 40 λεπτά. Μαζική άμυνα, προσπάθεια να περιοριστούν οι χώροι και ξεκάθαρα παθητικός ρόλος στον αγώνα. Με τα λεπτά να περνούν, η μεγάλη φάση έλειπε από τον ΠΑΟΚ και το γκολ ήρθε τελικώς στο 83΄ με κοντινή κεφαλιά του Σβιντέρκσι. Η μεγάλη φάση των τελευταίων λεπτών, όμως, ανήκε στον Πανιώνιο αλλά ο Τσιλούλης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πασχαλάκη που κράτησε τον «Δικέφαλο» στην πρόκριση, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο δεύτερο λεπτό του έξτρα ημιώρου, ο Καμαρά με ατομική ενέργεια και αριστερό διαγώνιο σουτ σκόραρε για τον Πανιώνιο ισοφαρίζοντας σε 2-2 (ευθύνη Πασχαλάκη). Η Τούμπα σίγησε και ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε «άδειος» ώς στο τέλος του ημιχρόνου της παράτασης, δίνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες στον Πανιώνιο και για τρίτο γκολ, χωρίς όμως οι «Νεοσμυρνιώτες» να μπορέσουν να το εκμεταλλευθούν. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ σημείωσε το 3-2 με τον Ακπομ στο 111΄, έχοντας κάποια λεπτά για να πάρει την πρόκριση που ήρθε από την άσπρη βούλα και τον Βιεϊρίνια.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ινγκασον, Σάκχοφ (74΄ Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (54΄ Ακπομ), Πέλκας, (14΄Μπίσεσβαρ), Ενρίκε, Σβιντέρσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Παπαγεωργίου (78΄ Αρτσε), Κότσιτς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Μπουμάλ (61΄Μπανανά), Τσιλούλης (90΄Καμαρά), Ντουρμισάι.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας επικράτησε με 4-1 του Εργοτέλη, περνώντας κι εκείνος στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «Αρκάδες» πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Κρητικούς, που αδικούνται όχι τόσο από την ήττα όσο από το εύρος της. Μπαστιάνος, Αραβίδης, Καλτσάς και Φερνάντες σκόραραν για τους «Aρκάδες», ο Ιατρούδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους «Κρητικούς».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (83΄Βλάχος), Τσιλιανίδης (65΄ Καλτσάς), Ρόλε (61΄ Φερνάντεζ), Αραβίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καλογεράκης, Μπουτσάκης (76΄ Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85΄ Γροντής), Ζόσεφ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61΄ Καπνίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή