Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ίσως φέρει ανατροπές

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ίσως φέρει ανατροπές

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπουρλότο που έβαλε η Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έκαψε μόνο τη γούνα του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, αλλά… τσουρούφλισε και τις 3-4 ομάδες που δίνουν τη μάχη τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Με την πρόκριση της Λαμίας στην ημιτελική φάση, διπλασιάστηκαν οι πιθανότητες να κερδίσει το Κύπελλο μια ομάδα εκτός της πρώτης τετράδας της Σούπερ Λίγκας, κάτι που αν συμβεί τελικά, θα περιορίσει κατά μία τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος.

Αυτή η προοπτική αγχώνει τον Ατρόμητο, τον Αρη, τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό που παραμένουν σε ευρωπαϊκή τροχιά, καθώς είναι διαφορετικό να διεκδικούν τέσσερις ομάδες δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια και διαφορετικό να διεκδικούν μόνο ένα. Θα ήταν, μάλιστα, ακόμα πιο πιεσμένοι εάν κατάφερνε να ολοκληρώσει και ο Πανιώνιος το «θαύμα» του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από το Κύπελλο, μιας και με το σενάριο αυτό θα απέμενε μόνο η ΑΕΚ από την πρώτη τετράδα για να κατακτήσει το τρόπαιο, ώστε να «χρυσώσει» την 5η θέση του πρωταθλήματος.

Οσο κι αν μοιάζει πολύ μακρινό το σενάριο να κατακτήσουν το Κύπελλο η Λαμία ή ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η πίεση που δημιουργείται στις θέσεις της Ευρώπης δίνει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Το όποιο λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά κι αυτό υποχρεώνει όλους τους ενδιαφερόμενους να κυνηγούν κάθε παιχνίδι και κάθε βαθμό, για να είναι εξασφαλισμένοι από κάθε σενάριο κι άλλων εκπλήξεων, από αυτά που πυκνά-συχνά προσφέρει η διοργάνωση του Κυπέλλου σε όλον τον κόσμο.

Η αναζωπύρωση της μάχης για την Ευρώπη ίσως αποδειχθεί φιτίλι που μπορεί να βάλει «φωτιά» και στη μάχη του τίτλου. Αν το «θέλω» του Παναθηναϊκού αποδειχθεί το ίδιο ισχυρό με το «θέλω» του Αρη που έκοψε την περασμένη Κυριακή δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, θα ξανανοίξει για τα καλά η υπόθεση «τίτλος» που μέχρι την περασμένη εβδομάδα έμοιαζε τελειωμένη. Στην περίπτωση που οι «πράσινοι» νικήσουν αύριο στο (απόρθητο εφέτος) ΟΑΚΑ τον πρωτοπόρο ή έστω του αποσπάσουν ισοπαλία, δίνουν ελπίδες στον Ολυμπιακό να πιστέψει στη μεγάλη ανατροπή και στο θαύμα. Πρόσθετο κίνητρο για τους γηπεδούχους είναι και το σπάσιμο του αήττητου του ΠΑΟΚ ώστε να παραμείνει ο Παναθηναϊκός η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει χωρίς ήττα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Και να πάρει τέτοιο «δώρο» ο Ολυμπιακός από τον «αιώνιο αντίπαλό» του, πρέπει και ο ίδιος να το αξιοποιήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει σχεδόν όλους τους στόχους τους και έχουν μπλεχθεί στα γρανάζια μιας αγωνιστικής (και όχι μόνο) κρίσης, με άπαντες, μηδέ του Μαρτίνς εξαιρουμένου, να κρίνονται καθημερινά μέχρι το τέλος της περιόδου, χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη την επόμενη ημέρα τους στην ομάδα. Προς το παρόν, ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει, έστω και «τσαλακωμένος», αλλά εάν προκύψει μία ακόμη αποτυχία, ίσως να μην καταφέρει να απορροφήσει τους νέους κραδασμούς…

Σπουδαίο ματς είναι και το αποψινό «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι ανάμεσα στον Αρη και στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη ώστε να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά τους από Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό (παίζει στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα), ενώ εάν πάρει το τρίποντο η ΑΕΚ, θα δει τον Ατρόμητο να την πλησιάζει επικίνδυνα ή και να τη φτάνει εφόσον νικήσει στο Περιστέρι τον Πανιώνιο. Στη μάχη για την παραμονή, υπάρχουν τρία πολύ «καυτά» ντέρμπι, με τους γηπεδούχους ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Λεβαδειακό να δίνουν καθοριστικές αναμετρήσεις κόντρα σε Ξάνθη, Λάρισα και Λαμία αντίστοιχα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (23η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.00 Αρης -ΑΕΚ (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη (Novasports1), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΟΦΗ – Λάρισα (Novasports1), 16.00 Ατρόμητος – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 17.15 Λεβαδειακός – Λαμία (Novasports1), 19.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.30 Αστέρας Τρ. – Παναιτωλικός (Novasports1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00 Απόλλων – Ολυμπιακός (ΕΡΤ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22 αγώνες): ΠΑΟΚ 58, Ολυμπιακός 51, ΑΕΚ 43, Ατρόμητος 40, Αρης 34, Παναθηναϊκός 31, Παναιτωλικός 30, Ξάνθη 27, Λαμία 27, Πανιώνιος 26, Αστέρας Τρ. 22, Λάρισα 22, ΠΑΣ Γιάννινα 20, Λεβαδειακός 19, ΟΦΗ 17, Απόλλων 9 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή