Τζάμπολ πνοής στην αφρικανική ήπειρο

Τζάμπολ πνοής στην αφρικανική ήπειρο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο περνούν τα χρόνια, το ΝΒΑ θέλει να απλώσει «τα φτερά» του μπάσκετ ανά τον κόσμο, σε μία προσπάθεια που κάνει για να φθάσει τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου. Με στοχευμένο μάρκετινγκ σε Ευρώπη και Ασία τα τελευταία χρόνια, το ΝΒΑ σπάει ρεκόρ ξένων παικτών κάθε νέα σεζόν και τηλεοπτικές συμφωνίες. Τον Οκτώβριο του 2018 ανακοίνωσε πως για τη φετινή σεζόν (2018-2019) το πρωτάθλημα θα φιλοξενήσει 108 παίκτες από 42 διαφορετικές χώρες. Εκτός από τη συγκεκριμένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια του All Star Weekend στη Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας, το ΝΒΑ και η FIBA ανακοίνωσαν πως δημιουργούν ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στην Αφρική, το οποίο θα ονομάζεται ABL (African Basketball League).

Η συγκεκριμένη λίγκα αναμένεται να αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2020. Θα λάβουν μέρος 12 ομάδες, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την πρόκριση στις τελευταίες 12. Η λίγκα θα φιλοξενηθεί από τις Ανγκόλα, Αίγυπτο, Κένυα, Μαρόκο, Νιγηρία, Ρουάντα, Σενεγάλη, Νότια Αφρική, Τυνησία. Κάθε χώρα δεν θα έχει παραπάνω από δύο ομάδες στη διοργάνωση, και παίκτες από την Αφρική θα έχουν το προνόμιο να αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά επίσης μέσα από το πρωτάθλημα θα βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ο κομισάριος του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ ήταν εκείνος που ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου πρωταθλήματος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο θρύλος του μπάσκετ και νυν πρόεδρος των Σάρλοτ Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν. «Η Basketball Africa League είναι σημαντικό βήμα στη συνεχή ανάπτυξη του μπάσκετ που επιδιώκουμε στην Αφρική. Σε συνδυασμό με τα άλλα προγράμματά μας στην αφρικανική ήπειρο, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το μπάσκετ ως οικονομικό κινητήρα για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στον αθλητισμό, τα μέσα ενημέρωσης και στην τεχνολογία σε όλη την Αφρική», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Σίλβερ, ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα είναι μέρος αυτής της λίγκας, όμως ο ρόλος του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter, ο ίδιος φάνηκε πολύ ευχαριστημένος με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή