Ποδόσφαιρο: Τα μάτια στο Μαρούσι

Ποδόσφαιρο: Τα μάτια στο Μαρούσι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, αύριο, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο οποίο οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με κοινό στόχο τη νίκη, αλλά για διαφορετικούς σκοπούς. Ο γηπεδούχος για να ανακάμψει, να μείνει ο μόνος που έχει πάρει αήττητος πρωτάθλημα και να επανέλθει ο ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών και ο φιλοξενούμενος για να σφραγίσει ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν σχεδόν σίγουρο νικητή τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ομως, όπως αποδείχθηκε και την Πέμπτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ποδόσφαιρο τα προγνωστικά είναι για να ανατρέπονται. Σίγουρα είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ. Αλλά και οι παίκτες τού Παναθηναϊκού έχουν κάτι να αποδείξουν, πρώτα στον εαυτό τους και μετά σε προπονητή και φιλάθλους τους. Πως και αξίζουν να φορούν τη φανέλα με το τριφύλλι και έχουν το μέλλον μπροστά τους.

Ενα άλλο ζητούμενο από αυτόν τον αγώνα είναι κατά πόσον οι ξένοι διαιτητές αναπληρώνουν με επιτυχία τους Ελληνες συναδέλφους τους. Οχι πως ανέβηκαν σε απόδοση και ελάττωσαν τα λάθη τους οι δικοί μας. Εξάλλου, στα δύο τελευταία ματς σε Τούμπα και Νέο Φάληρο, απεδείχθη πως δικαίως δεν τους εμπιστεύονται οι φίλαθλοι. Ομως και κάποιοι ξένοι συνάδελφοί τους, από αυτούς που φέρνει η ΕΠΟ, τους συναγωνίζονται σε ανικανότητα.

Πιστεύω πως καθώς φτάνουμε στη λήξη της περιόδου, θα πρέπει το θέμα της μετάκλησης διαιτητών από το εξωτερικό να επανεξεταστεί. Διότι, όπως και να το κάνουμε, ο ντόπιος μπορεί να σκεφθεί όταν σφυρίζει πως θα εξακολουθήσει να ζει και να εργάζεται στην Ελλάδα. Αντιθέτως, με τον ξένο που θα έρθει μία φορά, θα πάρει το παχυλό μεροκάματό του και… μην τον είδατε, μη τον ανταμώσατε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή