Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Εντυπωσιάζουν οι αθλητές μας στη Γλασκώβη

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Εντυπωσιάζουν οι αθλητές μας στη Γλασκώβη

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προκρίσεις των Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό στο επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, με βάσει τις επιδόσεις τους, θεωρούνταν δεδομένες. Όπως και η πρόκριση του Κωνσταντίνου Ζήκου στους ημιτελικούς των 60 μ. Όμως ο νεαρός σπρίντερ μας δεν αρκέστηκε στην πρόκριση. Πήρε το «εισιτήριο» ως πρώτος με 6.66. Στους ημιτελικούς των 60 μ. εμπ. προκρίθηκε και ο Κώστας Δουβαλίδης με 7.69.

Οπως όλα δείχνουν, στα 60 μ. των ανδρών, στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Ζήκου, η χώρα μας βρήκε ύστερα από πολλά χρόνια έναν γρήγορο σπρίντερ. Ο 21χρονος θα αγωνιστεί στους βραδινούς ημιτελικούς και θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας σπρίντερ που θα βρεθεί ύστερα από 19 χρόνια σε τελικό 60 μ. ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου.

Ο αθλητής από τα Τρίκαλα πέτυχε τον καλύτερο χρόνο από τους συμμετέχοντες, και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση καθώς πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ (6.62). Ο σπρίντερ, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, έχουν τη δικιά τους… κερκίδα. Πρόκειται για φοιτητές από τα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων που μετέβησαν στη Γλασκώβη για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και μαζί με άλλους Έλληνες, φοιτητές στη Σκωτία, στηρίζουν τις προσπάθειες της γαλανόλευκης αποστολής.    

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς διένυσε την απόσταση των 60 μ. σε 6.80, και πλασαρίστηκε 26ος. Ο Μάκης Στεργιούλης τερμάτισε σε 6.91 και ήρθε 37ος στους 44, διότι αναγκάστηκε να μειώσει στα τελευταία μέτρα ταχύτητα εξαιτίας μία σύσπασης στον δικέφαλο.

Στο επί κοντώ των γυναικών, η Ελένη Πόλακ ξεκίνησε από τα 4,10, και πέρασε διαδοχικά τα ύψη μέχρι τα 4,50 (3η προσπάθεια), η Νικόλ Κυριακοπούλου άρχισε στα 4,40 και έκανε «δικά της» τα 5,50 με την τρίτη προσπάθεια. Στα 4,60 «συνάντησαν» την 3η Ελληνίδα, την Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ολυμπιονίκης τα υπερέβη με την 1η και έκλεισε θέση στον αυριανό τελικό (20.05). Με την 3η προσπάθεια πέρασε αυτό τα ύψος η Κυριακοπούλου και προκρίθηκε, αντίθετα η Ελένη Πόλακ έμεινε στα 4,50.       

Εντυπωσιακός ήταν και  Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπ. Διένυσε την απόσταση σε 7.69, βελτιώνοντας τη φετινή του επίδοση (7.70). Θα αγωνιστεί αύριο στους ημιτελικούς (13.05).

Στα 60 μ. των γυναικών η Ραφαέλα Σπανουδάκη είχε άκυρη εκκίνηση.

Στο σημερινό βραδινό πρόγραμμα το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο επί κοντώ (20.10) και στα 60 μ. των ανδρών (21.20). Στον ανδρικό τελικό του επί κοντώ θα πάρουν μέρος ο έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης που μετράει έξι συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου και ο 20χρονος Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος μπορεί να είναι το νεαρότερο μέρος της ελληνικής αποστολής αλλά οι επιδόσεις και το πάθος του για διάκριση μπορούν να τον φέρουν στο βάθρο. Βέβαια, ο ίδιος κρατάει χαμηλούς τόνους:

«Θέλω πρώτα να το ευχαριστηθώ και μέσα από τη χαρά της συμμετοχής να προσπαθήσω για το καλύτερο. Είμαι μικρός ακόμη», λέει χαμογελώντας.

Στις 21.20 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί των ανδρών στα 60 μ. Εκεί ο Κωνσταντίνος Ζήκος θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 22.50.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή