Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Χάλκινο μετάλλιο η Κυριακοπούλου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Χάλκινο μετάλλιο η Κυριακοπούλου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Νικόλ Κυριακοπούλου αγωνιστικά να μη βρέθηκε στην καλύτερη μέρα αλλά δε θα γυρίσει με… άδεια χέρια από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Η επικοντίστρια υπερέβη τα 4,65 και θα φέρει στην αγαπημένη της κόρη, τη Λένια, το χάλκινο μετάλλιο. Η Κατερίνα Στεφανίδη πλασαρίστηκε στην 4η θέση.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου επέλεξε να αρχίσει από τα 4,45, τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Τα 4,65 τα κατέκτησε και αυτά με το δεύτερο άλμα ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη με το 3ο. Τα 4,75 αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα για τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη όπως και για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία όμως είχε καλύτερες προσπάθειες στα 4,65 και, έτσι, πρόσθεσε στη συλλογή της και ένα χάλκινο από ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, το οποίο κατέταξε τη χώρα μας στην 5η θέση του πίνακα των μεταλλίων, υψηλότερα από κάθε άλλη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση.

«Επιτέλους κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο στον κλειστό στίβο. Ηταν κάτι που το ήθελα παρά πολύ. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα πως το 4,65 θα ήταν αρκετό για να βρεθώ στο βάθρο. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο πως πολλές αθλήτριες παρουσίασαν κόπωση από τον χθεσινό προκριματικό», δήλωσε η Ελληνίδα αθλήτρια και αφιέρωσε το μετάλλιο στην κόρη της, στον σύζυγό της και στον προπονητή της.

Πέμπτος στην Ευρώπη ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης πραγματοποίησε στη Γλασκώβη την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου. Με 7.65 στα 60μ εμπ. πλασαρίστηκε στην 5η θέση, και με αυτό τον χρόνο βελτίωσε και άλλο την καλύτερη εφετινή του επίδοση.

Ο 32χρονος έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Κύπριος Μίλαν Τραΐκοβιτς με 7.60.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή