Επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας του ΠΑΟΚ

Επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας του ΠΑΟΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ένα βήμα; Οχι. Η νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με το «καθαρό» 2-0 ήταν κάτι παραπάνω από ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Πέρα από τη διατήρηση του +7 στη βαθμολογία, ήταν άλλη μία επίδειξη ισχύος στο θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι απ’ αυτά που είχε στο πρόγραμμά του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μία ακόμη απόδειξη της ανωτερότητάς του. Αλλες εποχές, η φράση «χάνει με κάτω τα χέρια μόλις περάσει τα Τέμπη» ήταν υπόθεση ρουτίνας, γιατί απεικόνιζε σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Εφέτος, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έκαναν αυτή τη φράση… παρελθόν. Με εξαίρεση μόνο δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο και ΑΕΚ, όλα τα άλλα παιχνίδια στην Αθήνα και τη Νότιο Ελλάδα γενικότερα, ο ΠΑΟΚ τα κέρδισε, με χαρακτηριστικό ότι κόντρα στους άλλους τρεις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία εκτός έδρας, ενώ τους νίκησε και τους τρεις εύκολα στην Τούμπα, με δύο γκολ διαφορά τον καθένα.

Αν και οι +7 β. από τον Ολυμπιακό θεωρείται διαφορά ασφαλείας, ειδικά τώρα που έχει βγει το πιο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος, όλοι στον ΠΑΟΚ αρνούνται να πουν τη μεγάλη κουβέντα. «Δεν θα χαλαρώσουμε μέχρι να σηκώσουμε την κούπα», δήλωσε ο Βιεϊρίνια, «ήταν απλώς άλλη μία νίκη, τίποτα δεν έχει τελειώσει», συμπλήρωσε ο Μαουρίσιο, «δεν αισθάνομαι ακόμα πρωταθλητής», τόνισε ο Πασχαλάκης, «δεν πιστεύω τίποτα μέχρι να δω τον Βιεϊρίνια με το τρόπαιο στα χέρια», έγραψε ο Γιώργος Σαββίδης, σε μια ομαδική επίδειξη σοβαρότητας που αποτελεί από μόνη της ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας.

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε χθες ένα χρόνο αήττητος στο πρωτάθλημα. Στις 4 Μαρτίου 2018 έχασε 3-2 στην Τρίπολη και έκτοτε μετράει 25 νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τέρματα 61-13. «Πού να έπαιζε και την καλύτερη μπάλα…» σχολίασε η ΠΑΕ με ένα δηκτικό σχόλιο σε ανάρτησή της, ενώ με μια άλλη αποθεώνει τον Πασχαλάκη για τη μεγάλη συμβολή του στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ανάλογη είναι και η αναγνώριση της προσφοράς του Βαρέλα και αυτό αναμένεται να αποδειχθεί σύντομα εμπράκτως, καθώς η συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του είναι θέμα ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή