Τσάμπιονς Λιγκ: Η τελευταία ελπίδα της Ρεάλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Η τελευταία ελπίδα της Ρεάλ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταφύγιο στο Τσάμπιονς Λιγκ αναζητεί η Ρεάλ Μαδρίτης, φιλοξενώντας απόψε τον Αγιαξ στη ρεβάνς τη νίκης της με 2-1 στο Αμστερνταμ, λίγες μέρες μετά το διπλό χαστούκι, πάντα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», από την Μπαρτσελόνα. Με δεδομένη την κατάσταση στην ισπανική ομάδα, ο Αγιαξ μπορεί να ελπίζει βάσιμα ακόμη και σε πρόκριση.

Η Ρεάλ υπέστη δεύτερη εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα το Σάββατο, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη, και πλέον το μόνο που της έχει απομείνει να διεκδικήσει είναι –ξανά– το Τσάμπιονς Λιγκ, που κατακτά τα τρία τελευταία χρόνια στη σειρά.

Οι αναταράξεις στο στρατόπεδο των «μερένχες» είναι έντονες, με επίκεντρο ένα παίκτη που έχει φύγει, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κι άλλον έναν που… ετοιμάζεται να φύγει, τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο παίκτης που κατέκτησε το 2018 τη Χρυσή Μπάλα, ο Λούκα Μόντριτς, δήλωσε χθες με παρρησία ότι το κενό του Ρονάλντο, που πήγε το περασμένο καλοκαίρι στη Γιουβέντους, παραμένει μεγάλο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. «Φυσικά και μας λείπει. Αυτό που προσπάθησε να κάνει ο σύλλογος αφού έφυγε ο Ρονάλντο ήταν να πάρουν άλλοι παίκτες τον ρόλο του στην επίθεση, να μοιραστούν την ευθύνη. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο. Ισως έχουμε ανάγκη δυο-τρεις παίκτες που να βάζουν 10-15 ή 20 γκολ ο καθένας, και δεν τους διαθέτουμε. Νομίζω αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας φέτος».

Το κύριο βάρος το καλοκαίρι έπεσε στον Γκάρεθ Μπέιλ, για να διαδεχθεί τον Ρονάλντο ως ηγέτης της Ρεάλ. Ωστόσο, ο Ουαλλός δεν αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις και τώρα έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, κάνοντας άνω-κάτω τα αποδυτήρια. Το Σάββατο όταν έγινε αλλαγή κάθησε λίγο στον πάγκο και μετά σηκώθηκε κι έφυγε από το «Μπερναμπέου» πολύ πριν από τη λήξη. Χθες, ο ατζέντης του χαρακτήρισε «ντροπή» την εχθρική συμπεριφορά των οπαδών της Ρεάλ προς τον πελάτη του.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αγιαξ πάει για να μιμηθεί ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Χιρόνα και η ΤΣΣΚΑ που πέρασαν αρκετά άνετα φέτος από το «Μπερναμπέου», το οποίο θα «μυρίζει μπαρούτι» απόψε.

Στον άλλο αγώνα η Ντόρτμουντ έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Τότεναμ, καθώς η ομάδα του Λονδίνου είχε θριαμβεύσει με 3-0 στο πρώτο ματς στο Γουέμπλεϊ πριν από 20 μέρες. Οι Βεστφαλοί είναι ντεφορμέ με βάση και τις εμφανίσεις τους εντός των συνόρων, με μία νίκη σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος και αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Βέρντερ. Πάντως ούτε και η Τότεναμ είναι στα καλύτερά της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή