Διάκριση στον αθλητισμό δεν είναι μόνο τα μετάλλια

Διάκριση στον αθλητισμό δεν είναι μόνο τα μετάλλια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετάλλια, ρεκόρ και ατομικές επιδόσεις σε μία από τις καλύτερες –εάν όχι η καλύτερη– παρουσία του ελληνικού στίβου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλειστού. Στη Γλασκώβη οι πρωταθλητές μας, εκτός από τα τέσσερα μετάλλια, είχαν δέκα τελικούς, και οκτώ πέμπτες θέσεις. Η νέα γενιά έστειλε… εαρινό μήνυμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και όχι μόνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί να μη βρέθηκε σε καλή κατάσταση για να ανεβεί στο βάθρο, αλλά η χειμερινή σεζόν δεν της είχε πάει από την αρχή όπως θα ήθελε. Η 4η θέση στην Ευρώπη (4,65) δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα αλλά δεν είναι για το επίπεδο μιας αθλήτριας που έχει ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ολυμπιονίκης θα στρέψει το ενδιαφέρον της στους αγώνες του ανοικτού όπου έχει ως μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο του καλοκαιριού. Τέταρτος ήρθε και ο «Βενιαμίν» της αποστολής ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο «Μανόλο» απόλαυσε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό ίσως περισσότερο από όλα τα μέλη της ομάδας. Πριν από έναν χρόνο τραυματίστηκε και υπήρξαν αρκετοί… καλοθελητές που διέδιδαν ότι… ξόφλησε. Ο 19χρονος επέστρεψε πριν από λίγες εβδομάδες στην ενεργό δράση, και με τις επιδόσεις του δείχνει ότι αποτελεί θέμα χρόνου για να έχει και πάλι… υψηλές πτήσεις. Ο έτερος επικοντιστής μας, ο Κώστας Φιλιππίδης, παρόλο που προκρίθηκε στον τελικό, επηρεασμένος από τους τραυματισμούς της περιόδου, δεν κατάφερε να έχει έγκυρα άλματα και να πετύχει μία εμφάνιση αντάξια των δυνατοτήτων του

Εκεί, όμως, που αξίζει να σταθούμε είναι στην εμφάνιση του Κώστα Ζήκου. Επρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να βρεθεί ένας 20χρονος από τα Τρίκαλα και να βάλει την Ελλάδα σε έναν τελικό 60 μ. ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με επίδοση 6.67, στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση, έδειξε ότι το καλοκαίρι είναι έτοιμος για ανάλογες επιτυχίες και στον ανοικτό.

Στην 5η θέση των 60 μ. εμπ. –την καλύτερη της καριέρας του– πλασαρίστηκε ο Κώστας Δουβαλίδης. Εκανε μία από τις γρηγορότερες κούρσες της ζωής του και έδειξε ότι, παρά τα 33 χρόνια, το πάθος του παραμένει άσβεστο. Ο Δραμινός αθλητής θα συνεχίσει το καλοκαίρι με τα 110 μ. εμπ., και βασικός του στόχος είναι η πρόκριση σε ακόμη μία ολυμπιακή διοργάνωση.

O Νικόλας Σκαρβέλης μετείχε σε έναν πολύ δυνατό τελικό σφαιροβολίας όπου είχε μια πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση. Εστειλε τη σφαίρα στα 20,13 και, όπως και τα περισσότερα μέλη της ελληνικής αποστολής, βρέθηκε κοντά στις ατομικές του επιδόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή