Μ. Τεντόγλου: «Με… τρέλαναν οι πανηγυρισμοί των Σουηδών»

Μ. Τεντόγλου: «Με… τρέλαναν οι πανηγυρισμοί των Σουηδών»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μετάλλια στις τροπαιοθήκες, ένα μικρό διάλειμμα και ύστερα ξανά στα προπονητήρια. Για τον ανοιχτό στίβο αυτή τη φορά. Οι πρωταθλητές μας επέστρεψαν στην Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να μετράνε αντίστροφα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της θερινής σεζόν με κορυφαία αυτή του παγκοσμίου πρωταθλήματος (27/9 – 6/10, Ντόχα). Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Γρεβενά, θα μεταβεί για λίγες ημέρες ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» άλτης της Ευρώπης θα ξεκουραστεί και ύστερα θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και στον «μάγο των αλμάτων», τον Γκεόργκι Πομάσκι, γιατί ο επόμενος στόχος θα τοποθετηθεί ακόμα πιο ψηλά: η κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο και του Παγκοσμίου. Το πείσμα του 20χρονου είναι εντυπωσιακό, ενώ διαθέτει αυτό που οι άνθρωποι του χώρου αποτελούν DNA πρωταθλητή. Δεν είναι τυχαίο ότι το πολύ καλό άλμα του βασικού του αντιπάλου, του Σουηδού Τόμπιας Νίλσον Μόντλερ του… έβαλε φτερά στα πόδια και «πέταξε» στο πανελλήνιο ρεκόρ και στο χρυσό μετάλλιο.

«Με… τρέλαναν οι πανηγυρισμοί των Σουηδών. Οταν έκανε το ρεκόρ ο Νίλσον και τους άκουσα να φωνάζουν και να πανηγυρίζουν… τρελάθηκα. Γνώριζα από τις προπονήσεις ότι μπορώ να κάνω καλά άλματα και είπα ότι δεν είναι δυνατόν να μην το πετύχω. Εβαλα στόχο να φτάσω πιο μακριά από αυτό. Το έκανα και είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε στην «Κ» ο «αέρινος» άλτης.

Στις κορούλες τους θα αφιερώσουν τις ημέρες ξεκούρασης οι μαμάδες του ελληνικού στίβου, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και η τριταθλήτρια της Γηραιάς Ηπείρου Νικόλ Κυριακοπούλου. «Στον προκριματικό αγχώθηκα πολύ. Είχα ξυπνήσει πρωί και ένιωθα ότι μου είχαν… κοπεί τα πόδια. Φοβήθηκα ότι δεν θα προκριθώ. Στον τελικό ήμουν καλά», υπογράμμισε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε αυτή τη διοργάνωση δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση. «Ημουν άρρωστη. Με 1-2 καλές προπονήσεις δεν γίνεται να κάνεις σταθερά άλματα. Πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω την… έκπληξη, αλλά δεν τα κατάφερα», τόνισε η «χρυσή» ολυμπιονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή