Δεκτό το αθλητικό νομοσχέδιο, εκτός η αναδιάρθρωση

Δεκτό το αθλητικό νομοσχέδιο, εκτός η αναδιάρθρωση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτό, επί της αρχής, κατά πλειοψηφία έγινε το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, που πλέον παίρνει τον δρόμο για την Ολομέλεια. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό του διαιτητή ποδοσφαίρου Θανάση Τζήλου, τονίζοντας: «Στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του διαιτητή έχουν αρχίσει και βγαίνουν στη φόρα όλα τα στοιχεία που μαρτυρούν την πολυπλοκότητα της επίθεσης αυτής και τα σκοτεινά δίκτυα που προσπαθούν να επιβάλουν την ατζέντα τους». Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τόνισε: «Θα υπάρξει μία νομοθετική βελτίωση, και για τον διορισμό της ΕΕΑ θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο τρόπος που πλέον δομείται η ΕΕΑ και τα εργαλεία που αποκτάει βοηθούν για πρώτη φορά να έχουμε έναν ουσιαστικό έλεγχο. Ο ρόλος της είναι να κάνει οικονομικό έλεγχο και να ελέγχει τις πιθανότητες για το “μαύρο” χρήμα».

Εκτός νομοσχεδίου μένει μέχρι στιγμής η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες ότι μπορεί τελικά να μην ισχύσει. Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέας δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση. Λείπει μια τροπολογία, θα τη φέρει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Πρέπει να γίνει, γιατί έχει μπει το σχέδιο για τα τηλεοπτικά στη Σούπερ Λίγκα και στη Football League. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν μπορεί να αλλάξει. Και ο προγραμματισμός των ομάδων τόσο καιρό έχει γίνει πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Οντως δεν έχει κατατεθεί η τροπολογία. Μας έχει ενημερώσει ο υπουργός ότι θα κατατεθεί». Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του ΟΦΗ λέγοντας: «Με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ θύματα είναι οι χιλιάδες φίλοι του ΟΦΗ και όχι οι επιχειρηματίες που πατάνε σε αυτήν την αγάπη για το κέρδος». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στο νομοσχέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή