Alpha Bank και Άννα Κορακάκη «μαζί με στόχο την Παιδεία»

Alpha Bank και Άννα Κορακάκη «μαζί με στόχο την Παιδεία»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι είναι πιο δύσκολο να μείνει κάποιος στην κορυφή, παρά να φτάσει σε αυτήν. Οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι ξέρουν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα και να παραμένουν στην κορυφή. Και αν κάποιους ανθρώπους οι δυσκολίες τους «σπάνε», κάποιους τους κάνουν να σπάνε… ρεκόρ.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, ανήκει σε αυτή την τελευταία κατηγορία. Το κορίτσι που πρωτόπιασε πιστόλι στα 12 και έγινε στα 20 της χρόνια η νεότερη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης και η πρώτη αθλήτρια στην Ελλάδα με δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και δεν έχει κλείσει ακόμη τα 23 της χρόνια, είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της σκοποβολής σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα, βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο σπορ πιστόλι και στη δεύτερη στο αεροβόλο πιστόλι. Από την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, οπότε γύρισε με ένα χρυσό και ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στις αποσκευές της, μέχρι το παγκόσμιο ρεκόρ και τα μετάλλια σε ΗΠΑ και Μεξικό το 2018, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δείχνει έτοιμη να πετύχει κάθε στόχο.

Το κορίτσι που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στη Δράμα και έγινε αθλήτρια της σκοποβολής στην ηλικία των 12 και μέλος της εθνικής ομάδας στα 14, έχει μέχρι σήμερα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε περισσότερες από 12 διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Το αποτέλεσμα της ατελείωτης και σωστής προπόνησης, της επιμονής, της υπομονής, της αφοσίωσης και του ταλέντου της Άννας μεταφράζεται σε μια προσωπική συλλογή τίτλων, που μετρά μέχρι σήμερα τουλάχιστον 25 «βαριές» διακρίσεις σε απαιτητικές διοργανώσεις.

Alpha Bank και Άννα Κορακάκη «μαζί με στόχο την Παιδεία»-1

Έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της, προπονητή της και εν ενεργεία αθλητή της σκοποβολής, μέλος της εθνικής μας ομάδας, με χέρι σταθερό και με πόδια να πατούν στο έδαφος, «πάνοπλη» ετοιμάζεται πλέον να διεκδικήσει άλλη μία κορυφή. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο το 2020, για τους οποίους η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, κάνοντας τη χώρα μας, για άλλη μία φορά, υπερήφανη, είναι ο επόμενος στόχος.

Θέλοντας να επιβραβεύσει την αριστεία, στην οποία η ευθύβολη Άννα Κορακάκη κάνει πρωταθλητισμό, η Alpha Bank υποστηρίζει υπερήφανα την Ελληνίδα αθλήτρια. Προωθώντας το «ευ αγωνίζεσθαι», στέκεται δίπλα της σε κάθε προσπάθεια για νέες, σπουδαίες διακρίσεις, νιώθοντας το ίδιο χρέος που νιώθει η ίδια η Χρυσή Ολυμπιονίκης όταν εκπροσωπεί τα εθνικά μας χρώματα σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Την αθλήτρια πρότυπο, άλλωστε, επέλεξε η Alpha Bank για τη στήριξή της στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», το οποίο ενισχύει τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων με αθλητικό εξοπλισμό, σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας και βιβλία (δείτε το σχετικό βίντεο από το Δημοτικό Σχολείο Σπετσών). Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η επιτυχία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται, η Τράπεζα παρακολουθεί ενεργά την Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη να γράφει τη δική της ιστορία, εμπνέοντας νέα παιδιά να μπουν στον αθλητισμό, ο οποίος παραδίδει τα καλύτερα μαθήματα ηθικής και αίσθησης καθήκοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή