Οι «Times» αποκαλύπτουν χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων από το Κατάρ στη FIFA

Οι «Times» αποκαλύπτουν χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων από το Κατάρ στη FIFA

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές …σχέσεις του Κατάρ με τη FIFA, σχετικά με το Μουντιάλ του 2022, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι «Times».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και παρά την παύση των ερευνών για πιθανή διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια συνομοσπονδία, αποκαλύπτεται πως από το Κατάρ διατέθηκε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, πριν από την ανάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε με τη μορφή χορηγίας για το παγκόσμιο κύπελλο, 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης, για επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια που θα κατατίθεντο από το Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA, εάν το Κατάρ έπαιρνε το «χρίσμα», και για ακόμη 480 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί μέρος νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.

Η βρετανική εφημερίδα, εξηγεί ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έχουν καταβληθεί από το Κατάρ στη FIFA, σε κρίσιμες στιγμές, για να εξασφαλίσει την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera θεωρείται εξωπραγματικό, δεδομένου πως είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή