Μπάσκετ: «Πτήση» ΑΕΚ στους «8»

Μπάσκετ: «Πτήση» ΑΕΚ στους «8»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα «θεμέλια» πρόκρισης της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη διαφορά των 9 πόντων από τη νίκη του πρώτου αγώνα της Θεσσαλονίκης, δεν κλονίστηκαν από τη νίκη του ΠΑΟΚ (62-63) στον δεύτερο αγώνα του ΟΑΚΑ και η Ενωση προχωρεί βήμα βήμα για την επιστροφή της στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης και την επαναδιεκδίκηση του περσινού τίτλου που κατέχει. Επόμενος αντίπαλος της «βασίλισσας» θα είναι η Μπάμπεργκ του πρώην αρχηγού της, Νίκου Ζήση, καθώς η γερμανική ομάδα νίκησε και στον δεύτερο αγώνα την τουρκική Μπάνβιτ (85-88). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Βαμβέργη (26/3) και ο δεύτερος στην Αθήνα (2/4).

Το δεύτερο παιχνίδι των «δικεφάλων» ήταν κάκιστο ποιοτικά και κυριάρχησε η αστοχία και των δύο, με τους γηπεδούχους να έχουν 6/30 τρίποντα και τους φιλοξενούμενους να τους… συναγωνίζονται με 4/18. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου «επένδυσε» στον Φιλ Γκος και του έδωσε τα περισσότερα και καθοριστικότερα σουτ, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άστοχος. Η ΑΕΚ δεν είχε τις κατάλληλες «απαντήσεις» στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν επιμελής στα αμυντικά καθήκοντά της και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχασε τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα (32-27). Κάθε προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την ολική ανατροπή έμεινε ημιτελής και ενώ έφτασε στο μείον 5 από την πρόκριση, όταν προηγήθηκε 45-50 στο 32΄. Στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα η ΑΕΚ είχε προβάδισμα δύο πόντων (57-55) και με το συν 9 του πρώτου αγώνα ήταν ανέφικτο για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει κάτι περισσότερο από τη «γλυκιά» νίκη του αποκλεισμού του.

ΑΕΚ: Γκρίφιν 8 (2), Χάντερ 11, Λαρεντζάκης 8, Ματσιούλις 10 (2), Σαντ-Ρος 3, Γιαννόπουλος 3 (1), Τζέιμς 8, Σάκοτα 6, Θίοντορ 2, Τσαλμπούρης 3 (1).

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 5, Γκος 5 (1), Χάτσερ 10 (1), Τζέφερσον 11, Ζάρας 3 (1), Γκάρετ 2, Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 10, Σχίζας 2, Τέπιτς 9 (1), Τσόχλας 2.

Η υπέρβαση του Προμηθέα στο πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι της ιστορίας του σταμάτησε στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και στην Τενερίφη, όπου ηττήθηκε (79-57) από την ισπανική ομάδα και ολοκλήρωσε την πορεία των 16 αγώνων που έπαιξε κρατώντας μόνο θετικές αναμνήσεις. Η ομάδα της Πάτρας άντεξε μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο (13-9) και στη συνέχεια «λύγισε» σταδιακά στη δυνατή έδρα της «Σαντιάγκο Μαρτίν» από τους γηπεδούχους, που επέβαλλαν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση. Στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (27-14), η Τενερίφη είχε καλύψει τη διαφορά των 12 πόντων από την ήττα της στην Πάτρα και στο τέλος του α΄ ημιχρόνου είχε φτάσει σε διαφορά ασφαλείας (44-23), καθώς δέχτηκε μόνο 9 πόντους από τον αντίπαλό της. Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με την επίθεση της Τενερίφης να διατηρεί προβάδισμα πρόκρισης (64-41). Η απουσία του Λίποβι αποδείχτηκε σημαντική για τον Προμηθέα και ενώ η επιθετική παραγωγικότητα των άλλων πέντε ξένων παικτών ήταν χαμηλή, εξαιρουμένου του πρώτου σκόρερ, Ρίον Μπράουν.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Αμπρομάιτις 13 (1), Μπρουσίνο 12 (1), Νιάνγκ 2, Ριτσότι 5 (1), Σαν Μιγκέλ 5 (1), Μπάσας 5 (1), Ζιλέ 3 (1), Αϊβερσον 6, Σάινθ 13, Στάιγκερ 6 (1), Ουάιτ 9 (1).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Μπράουν 20 (2), Γκίκας Κασελάκης 4 (1), Κατσίβελης 4, Ελις, Χολ 4, Μέιερ 10 (1), Σαλούστρος 3, Τσαϊρέλης 5, Παρκς 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή