Τελικά, όπου Ρονάλντο και… «φαινόμενο»

Τελικά, όπου Ρονάλντο και… «φαινόμενο»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε Τσάμπιονς Λιγκ, και πάει για το έκτο: Τα πέντε δάκτυλα του ενός χεριού που ύψωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο προς τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης για να τους θυμίσει πόσα ευρωπαϊκά στέμματα έχει κατακτήσει, μπορεί σύντομα να μην του αρκούν, καθώς ο Πορτογάλος δείχνει αποφασισμένος να κατακτήσει τον τίτλο και με τη Γιουβέντους.

Ο 34χρονος σούπερ σταρ, ως άλλο «φαινόμενο» (προσωνύμιο που ανήκει στον Βραζιλιάνο Ρονάλντο), σκόραρε και τα τρία τέρματα στο 3-0 του Τορίνο, φρόντισε δε να χειρονομήσει προς την εξέδρα των φιλοξενουμένων για να τους θυμίσει ότι η Ατλέτικο δεν έχει ποτέ της κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ – εν μέρει και εξαιτίας του.

Μια άλλη χειρονομία του Κριστιάνο προς τους φιλοξενουμένους, πολύ λιγότερο ευπρεπής από τα πέντε δάκτυλα, είχε σαφή αναφορά σε εκείνη του τεχνικού της ισπανικής ομάδας, Ντιέγο Σιμεόνε στον πρώτο αγώνα. Ο Αργεντινός προπονητής, που είχε ζητήσει συγγνώμη για την επίδειξη του ανδρισμού του στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης 20 μέρες νωρίτερα, δήλωσε προχθές το βράδυ: «Είμαι βέβαιος ότι ο Κριστιάνο χειρονόμησε με την ίδια πρόθεση που είχα κι εγώ». Αν μη τι άλλο ο «Τσόλο» έλαβε πληρωμένη απάντηση για τη χυδαία του χειρονομία από τον ποδοσφαιριστή που ανέκαθεν ήταν παραγωγικότατος απέναντι στους «κολτσονέρος».

Ο Ρονάλντο έφτασε τα 25 γκολ εις βάρος της Ατλέτικο σε 33 αγώνες διάφορων διοργανώσεων και τα 124 συνολικά τέρματα στον θεσμό, που αποτελούν ρεκόρ. Ηταν δε το όγδοο χατ τρικ στην καριέρα του Πορτογάλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας τον Λιονέλ Μέσι στον τομέα αυτό. Επρόκειτο μάλιστα για την πρώτη φορά που η «Μεγάλη Κυρία» ανέτρεψε μειονέκτημα δύο τερμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ, και δεν υπάρχει η αμφιβολία ότι το οφείλει κατά κύριο λόγο στην… τεχνογνωσία του πρώην άσου της άλλης μεγάλης ομάδας της Μαδρίτης. «Αυτός είναι ο λόγος που με έφερε εδώ η Γιουβέντους, για να τη βοηθήσω να καταφέρει πράγματα που δεν έχει ξανακάνει ποτέ», είπε με τη γνωστή του… μετριοφροσύνη ο Ρονάλντο. «Είχαμε μια ιδιαίτερη βραδιά, όχι μόνο για τα γκολ μου αλλά γενικά για το πώς αντιμετωπίσαμε τον αγώνα. Αυτή είναι η νοοτροπία που χρειάζεσαι για να νικάς στο Τσάμπιονς Λιγκ», πρόσθεσε.

«Ηταν ένα επικό ματς, ο καλύτερος τρόπος για μένα να γιορτάσω την 500ή εμφάνισή μου με τον σύλλογο», δήλωσε ο αμυντικός της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι.

Η νίκη της Γιούβε του Ρονάλντο επανέφερε τα χαμόγελα στην άλλη πλευρά της Μαδρίτης, την πιστή στη Ρεάλ: «Ο Κριστιάνο επέβαλε τον νόμο του» έγραψε η As, ενώ λίγο πιο μελαγχολική η Marca έγραψε ότι «η Ρεάλ δεν έπρεπε ποτέ να αφήσει έναν τέτοιο παίκτη να φύγει». Και για όποιον επιμένει ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι ασήμαντο, τονίζεται ότι η μετοχή της Γιουβέντους ανήλθε χθες το πρωί πάνω από 20% στο ιταλικό χρηματιστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή