Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ελπίζει πλέον στο καλό πρόγραμμα

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ελπίζει πλέον στο καλό πρόγραμμα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσπάθεια του γνώριμου από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό Μάικ Τζέιμς να νικήσει σχεδόν μόνος του τον Ολυμπιακό δεν είχε απαντήσεις και ο Αμερικανός σταρ οδήγησε την Αρμάνι στην επικράτηση (66-57) κόντρα στους «ερυθρόλευκους», που δέχτηκαν, όμως, δύο βαθμολογικά «δώρα» από το Κάουνας και το Τελ Αβίβ στην 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι ήττες της Μπάγερν από τη Ζαλγκίρις και της Μακάμπι από την Εφές διατήρησαν τον Ολυμπιακό στην 8η θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός ποντάρει στα εντός έδρας παιχνίδια που θα δώσει (Μπάγερν, Ζαλγκίρις, Νταρουσάφακα) και σε αυτό που θα παίξει στη έδρα της Γκραν Κανάρια για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα στο Μιλάνο ήταν ό,τι καλύτερο κέρδισε ο Ολυμπιακός, καθώς έκανε ρεκόρ στην αμυντική επίδοση των τεσσάρων, μόλις, πόντων που δέχτηκε, με αποτέλεσμα το 19-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου να μετατραπεί στο ισόπαλο σκορ του α΄ ημιχρόνου (23-23). Η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, όμως, δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα, με το διάστρεμμα που υπέστη ο αρχηγός της Βασίλης Σπανούλης στο 5΄43΄΄ πριν από την ανάπαυλα των ημιχρόνων (απών χθες και ο Στρέλνιεκς) και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Η παρουσία του Μιλουντίνοφ στα 30 λεπτά που έπαιξε, δυσκόλεψε και απέτρεψε τις διεισδύσεις του Μάικ Τζέιμς, αλλά ο δεινός σκόρερ έκανε ό,τι ήθελε, με τα περιφερειακά σουτ και δημιουργία. Θυμίζοντας τον… Στεφ Κάρι των Ουόριορς, πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο στη λήξη του πρώτου 20λέπτου παρά την πίεση του Μάντζαρη, αλλά και ένα ακόμη στο 33΄, πετώντας την μπάλα από απόσταση εννέα μέτρων και ενώ είχε δεχθεί φάουλ.

Η Αρμάνι προηγήθηκε 59-43 και έκανε διαχείριση του χρόνου και του σκορ, χωρίς να απειληθεί από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε να περιμένει τη λήξη.

ΑΡΜΑΝΙ: Τζέιμς 27 (4), Μίτσοβ 13 (1), Ταρτσέβσκι 6, Νέντοβιτς 7 (1), Κουζμίνσκας, Νάναλι 6, Μπρουκς 5 (1), Τζέρελς, Ομιτς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουέμπερ 8, Γουίλιαμς-Γκος 11 (1), Τουπάν, Σπανούλης 2, Μιλουτίνοβ 13, Βεζένκοβ 10, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, Λε Ντέι 4.

ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού (12 νίκες-13 ήττες), στη Μόσχα, όπου σήμερα θα τον υποδεχθεί η ΤΣΣΚΑ (20 νίκες-5 ήττες) για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, χρονολογείται στην περίοδο 2010-2011 (68-72), επί ημερών των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη. Ο Παναθηναϊκός θέλει να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στην ανώτερη ΤΣΣΚΑ και αν τα καταφέρει, θα κάνει άλμα πρόκρισης στην πρώτη οκτάδα και στα πλέι οφ, «πιάνοντας» τον Ολυμπιακό.

Χθες: Xίμκι – Ρεάλ 75-100, Ζαλγκίρις – Μπάγερν 83-78.

Η 26η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τις αναμετρήσεις Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια – Μπούντουσνοστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή