To μεγαλείο της Λίβερπουλ και του Μέσι

To μεγαλείο της Λίβερπουλ και του Μέσι

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μεγαλείο της Λίβερπουλ, αλλά και του Λιονέλ Μέσι, υποκλίθηκε η ποδοσφαιρική Ευρώπη, που ύστερα από μια εντυπωσιακή παρουσία στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ προσβλέπει σήμερα σε μια καλή κλήρωση για τα προημιτελικά.

Από τη μία ήταν το μεγαλείο της φανέλας της Λίβερπουλ, που έκανε παρέλαση μέσα στο Μόναχο προχθές το βράδυ με τρία όμορφα τέρματα και με έναν Σαντιό Μανέ να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο φορμαρίσματος που διάγει. Ο Σενεγαλέζος μοιάζει να είχε αφήσει τον καλύτερο εαυτό του για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, ώστε να τον απολαύσουν τώρα οι φίλοι των «ρεντς» να σκοράρει υπέροχα τέρματα, όπως εκείνο με το οποίο άνοιξε το σκορ στο «Αλιάντς Αρίνα» την Τετάρτη.

«Επιστρέψαμε στη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου», είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας μόλις αποκλείσει τους συμπατριώτες του Γερμανούς.

Από την άλλη πλευρά, την Ευρώπη θάμπωσε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο του ποδοσφαιριστή αλλά και ανθρώπου Μέσι. Ο Αργεντινός «καθάρισε» τη Λυών (που ατύχησε με τον τραυματισμό του τερματοφύλακά της) σκοράροντας δύο τέρματα και μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ. Σαν να μην έφταναν όσα έκανε στο χορτάρι, «χορεύοντας» στο δεύτερο γκολ του τους αμυντικούς των Γάλλων, έλαμψε και στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Αντί να κομπάσει για τα δικά του κατορθώματα, ο Μέσι προτίμησε να πλέξει το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο για το χατ τρικ με το οποίο ο Πορτογάλος είχε φέρει τη Γιουβέντους στα προημιτελικά εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης προ 24ώρου: «Αυτό που έκαναν ο Κριστιάνο και η Γιουβέντους ήταν απίστευτο», είπε. «Η Γιουβέντους ήταν πολύ δυνατή, αλλά διέθετε και τον Κριστιάνο που είχε μια μαγική βραδιά με τα τρία τέρματά του», πρόσθεσε ο βραχύσωμος «γίγαντας» του ποδοσφαίρου.

Το μόνο άσχημο νέο για την Μπάρτσα ήταν ο τραυματισμός του Ουσμάν Ντεμπελέ, που θα τον αφήσει εκτός δράσης για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Στη μία σήμερα το μεσημέρι θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA οι οκτώ μνηστήρες του θρόνου από τον οποίον εκδιώχθηκε με τρόπο εντυπωσιακό πριν από 10 μέρες η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τέσσερις ομάδες προέρχονται από την Πρέμιερ Λιγκ, δηλαδή οι Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ. Την οκτάδα συμπληρώνουν Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Αγιαξ και Γιουβέντους, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια εκπρόσωποι της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην κλήρωση αυτή, άρα όλα τα ζευγάρια είναι πιθανά και η προοπτική ενός αγγλικού ζευγαρώματος συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες. Ο μόνος περιορισμός μπορεί να είναι στην αποφυγή της φιλοξενίας δύο ματς στο Μάντσεστερ την ίδια εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή