Μπάσκετ: Ηχησαν «τύμπανα πολέμου»

Μπάσκετ: Ηχησαν «τύμπανα πολέμου»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… άκρα, όπως αναμενόταν, οδηγείται η ολομέτωπη διαμάχη του Ολυμπιακού με τους θεσμικούς φορείς του πρωταθλήματος, τον ΕΣΑΚΕ, την ομοσπονδία και την κεντρική επιτροπή διαιτησίας, η οποία όρισε τους διεθνείς διαιτητές Κορομηλά, Παπαπέτρου και Καρακατσούνη για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή και απέρριψε το «ερυθρόλευκο» αίτημα για πρόσκληση ξένων διαιτητών.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίων, ενώ σήμερα θα αποφασιστεί οριστικά η αναβολή ή όχι του αγώνα από τη ΔΕΑΒ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αν υπάρξει αναβολή, θα κερδηθεί απλά χρόνος που θα διαιωνίσει, όμως, το πρόβλημα, καθώς ο Ολυμπιακός, όποτε κι αν οριστεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χωρίς την παρουσία ξένων διαιτητών, δεν πρόκειται να προσέλθει για να παίξει, εφαρμόζοντας την απόφαση που έχει λάβει από κοινού με τους οπαδούς του για το «μέχρι τέλους».

Αν το ντέρμπι αναβληθεί και μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία (δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια αν προκριθεί έστω και ένας από τους δύο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας) που μπορεί να είναι και μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος (12/5), ο Ολυμπιακός θα παίξει στα εφτά εναπομείναντα παιχνίδια, εφόσον η άσκηση του δεύτερου «βέτο» που έχει θέσει (να μη διαιτητεύουν οι Παναγιώτου, Αναστόπουλος και Μάνος), έχει ανταπόκριση από την ΚΕΔ, όπως συνέβη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Αν, όμως, το ντέρμπι δεν αναβληθεί, τότε το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ αναμένεται να προσφέρει νέες τραγελαφικές καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός δεν θα ανοίξει τις θύρες του ΣΕΦ, η αποστολή του Παναθηναϊκού είναι υποχρεωμένη να φτάσει στην έδρα του Ολυμπιακού, καθώς και οι διαιτητές και τα μέλη της γραμματείας, ώστε να συνταχθεί φύλλο αγώνος και ανεξαρτήτως αν ο Ολυμπιακός παρατάξει ή όχι 12άδα (πιθανότατα όχι).

Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑΚΕ και ο αθλητικός δικαστής θα καλέσουν σε απολογία την ΚΑΕ Ολυμπιακός και θα αρχίσει η επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, χωρίς όμως αυτή η εξέλιξη της πειθαρχικής διαδικασίας να ενδιαφέρει τους Πειραιώτες, αφού την αναμένουν και έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από κάθε ελληνική αγωνιστική υποχρέωση.

Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει την οδηγία του ΕΣΑΚΕ για το αν θα πρέπει να μεταβεί η αποστολή του στο ΣΕΦ, όπου στον περιβάλλοντα χώρο, ενδεχομένως και να συγκεντρωθούν χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ανεξαρτήτως αν δεν ανοίξουν οι θύρες.

Απάντηση ΠΑΟ

Στον αντίποδα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος απαντώντας στην απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να συμμετάσχουν στην Αδριατική λίγκα, εξέφρασε επίσημα την επιθυμία των «πρασίνων» να… ακολουθήσουν σε κάθε διοργάνωση που θα παίζει ο «αιώνιος» αντίπαλός τους και χωρίς να αποχωρούν από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γιαννακόπουλος έστειλε επιστολή στον διευθυντή της διοργάνωσης, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλουν να… στερήσουν σε κάθε Ευρωπαίο φίλο του μπάσκετ τα παραδοσιακά ελληνικά ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Αν οι «πράσινοι» συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα, στην Αδριατική λίγκα, στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και θα παίζουν περισσότερα από 100 παιχνίδια, θα είναι αναγκασμένοι να έχουν 20 παίκτες για να αντέξουν σε 4 διαφορετικές διοργανώσεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή