Πρωτοφανές φιάσκο με το ντέρμπι του ΣΕΦ

Πρωτοφανές φιάσκο με το ντέρμπι του ΣΕΦ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» βρισκόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η τύχη του αυριανού ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League, λόγω της συνεχούς μετάθεσης ευθυνών στην οριστική απόφαση και της προσπάθειας ισορροπιστικής πολιτικής τόσο από τους εκπροσώπους της πολιτείας, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και από τη διοργανώτρια αρχή.

Μέρος των ευθυνών για τον πρωτοφανή τραγέλαφο του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ φέρει σαφέστατα η διοργανώτρια αρχή του ΕΣΑΚΕ, η οποία, ενώ έχει λάβει εξωδίκως την πρόσφατη απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να μην προσέλθει στο επικείμενο ντέρμπι και να μην εκδώσει εισιτήρια, δεν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, για να αποφασίσει διά ψηφοφορίας την τέλεση ή όχι του αγώνα.

Το μπαλάκι της οριστικής απόφασης πέρασε στον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος είχε το δικαίωμα εκ του νόμου να αναβάλει το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων μόνο στην περίπτωση που υπάρχει σχετική εισήγηση της αστυνομίας για τη διασφάλιση ομαλής διεξαγωγής του, λήψη μέτρων και άλλων λόγων. Χθες το βράδυ, ο υφυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τους προέδρους της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ, τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., σε έκτακτη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης της «Κ».

Νωρίτερα, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε δηλωθεί εκ νέου από τους αστυνομικούς επικεφαλής ότι δεν θα αναλάμβαναν την ευθύνη για την τήρηση της ασφαλείας στο ντέρμπι του μπάσκετ στο ΣΕΦ, αφού παράλληλα θα διεξαγόταν το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Επισήμως, όμως, η αστυνομία δεν είχε κάνει εισήγηση στον κ. Βασιλειάδη, ώστε να αποφασίσει, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και πιέσεων.

Στην πρωτοφανή αυτή «διελκυστίνδα» συμμετείχε χθες και η διοίκηση του Σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας», η οποία ανακοίνωσε ότι, επειδή η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα διαθέσει επαρκές προσωπικό, αδυνατεί με τους δικούς της εργαζομένους να λειτουργήσει το Παλέ για τη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή