Ευρωλίγκα: Ακόμη ένα βήμα παραμονής στην πρώτη οκτάδα ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Ακόμη ένα βήμα παραμονής στην πρώτη οκτάδα ο Ολυμπιακός

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «έβγαλε» αντίδραση στο ΣΕΦ και μία εβδομάδα μετά την ήττα του στο Μιλάνο, από την Αρμάνι, επικράτησε εύκολα της Μπάγερν Μονάχου (89-69), διατηρώντας σταθερή τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και έχοντας διανύσει 27 αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδωσαν δικαιώματα αμφισβήτησής τους στη γερμανική ομάδα από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (20-10) και αύξησαν την παραγωγικότητα στη δεύτερη περίοδο (30-21), «κλείνοντας» το ημίχρονο, με προβάδισμα 19 πόντων (50-31). Η καθολική επικράτηση των γηπεδούχων στα ριμπάουντ, οι ορθολογιστικές επιθέσεις και η κάκιστη βραδιά της Μπάγερν, έφεραν τον Ολυμπιακό στις 14 νίκες και αν σήμερα ο «αιώνιος» αντίπαλός του νικήσει την Μπασκόνια και η Αρμάνι ηττηθεί στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, θα σχηματιστεί τετραπλή ισοβαθμία. Μπορεί να απουσίαζαν οι περιφερειακοί Σπανούλης και Στρέλνιεκς, αλλά αυτή τη φορά η σωστή τροφοδότηση των Μιλουτίνοφ και Λεντέι (πρώτοι σκόρερ των νικητών) λειτούργησε καθοριστικά. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς καμία υποψία ανατροπής…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ουέμπερ 12 (2), Γουίλιαμς-Γκος 6, Τουπάν 3 (1), Μιλουτίνοβ 20, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 8 (2), Ποκουσέβσκι 1, Μπόγρης, Λεντέι 23.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς, Κόπονεν 15 (5), Ραντόσεβιτς 2, Λούτσιτς 6, Λο 2, Τζέντοβιτς 10 (2), Αμάιτσε 6 (2), Γιόβιτς 1, Μπαρτέλ 7, Γουίλιαμς 5, Μπούκερ 13 (1).

H θέση του Θανάση Γιαννακόπουλου στις λευκές πολυθρόνες του ΟΑΚΑ θα είναι κενή στον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού (21.00) με την Μπασκόνια που θα διεξαχθεί σε βαρύ πένθος για τους «πράσινους». Πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά και σε όλα τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ελληνα παράγοντα του ΠΑΟ, ενώ οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» αναμένεται να κατακλύσουν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον «δικό» τους Θανάση, με συνθήματα και πανό, όπως είχαν κάνει και στην απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

O Παναθηναϊκός (9η θέση, 13 νίκες – 13 ήττες) συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση του στα πλέι οφ, κόντρα στους Βάσκους (6η θέση, 14 νίκες – 12 ήττες) και εκτός της νίκης, θα επιδιώξει να καλύψει και τη διαφορά των 9 πόντων από την ήττα του α΄ γύρου, σε πιθανή περίπτωση ισοβαθμίας με την Μπασκόνια. Αλλα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής: Εφές – ΤΣΣΚΑ 71-74, Φενέρ – Μπούντουσνοστ 76-67. Σήμερα θα παίξουν: Μακάμπι – Ζαλγκίρις, Νταρουσάφακα – Χίμκι και Ρεάλ – Αρμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή