Ποδόσφαιρο: Ενσταση και ταυτοποιήσεις

Ποδόσφαιρο: Ενσταση και ταυτοποιήσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της αντεπίθεσης μέσω της δικαστικής οδού επέλεξε τελικά ο Παναθηναϊκός, με την κατάθεση ένστασης για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι η απόφαση του Γερμανού διαιτητή ήταν βιαστική και ελήφθη χωρίς να υπολογίσει τη ρητή δήλωση της αστυνομίας ότι εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, ούτε το γεγονός ότι στο γήπεδο είχε σχεδόν εκκενωθεί ούτε και ότι υπήρχε χρόνος μέσα στα νόμιμα όρια για να καθαριστεί ακόμα περισσότερο η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα. Η ένσταση θα εκδικαστεί αύριο, με τον Ολυμπιακό να παρίσταται κάνοντας πρόσθετη παρέμβαση για να υπερασπιστεί με τα στοιχεία που διαθέτει τη νομιμότητα της οριστικής διακοπής.

Η επανέναρξη του παιχνιδιού είναι ένα σενάριο που μπορεί να υλοποιηθεί εάν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την ένσταση, γλιτώνοντας τον μηδενισμό. Ακόμη και έτσι όμως, κινδυνεύει σύμφωνα με το κατηγορητήριο να χάσει 3 βαθμούς λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, ενώ αν χάσει την ένσταση, κινδυνεύει με αφαίρεση συνολικά 5 β. (κατά συγχώνευση) εάν κριθεί ότι η είσοδος δεκάδων οπαδών του στο ταρτάν δεν έγινε για να αποφύγουν την επήρεια των δακρυγόνων. Η τιμωρία της έδρας του από 2 έως 4 αγωνιστικές και το πρόστιμο είναι δεδομένα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν υπάρχει κατηγορία βιαιοπραγίας κατά συνοδών του Ολυμπιακού στην εισβολή στο ξεκίνημα του αγώνα. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει αύριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει γίνει ταυτοποίηση μέσω του οπτικοακουστικού υλικού επτά ακόμη ταραξιών (πρόκειται γι’ αυτούς που πήγαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, μεταξύ των οποίων ήταν ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, σεσημασμένοι και οι δύο) πέρα από τους 8 συλληφθέντες, ενώ θα γίνουν σύντομα και άλλες ταυτοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή