ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

H Αννα Κορακάκη στόχευσε τελικό

h-anna-korakaki-stocheyse-teliko-2306093

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. θα έχει το προσεχές Σάββατο η Άννα Κορακάκη. Η κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής παίρνει μέρος στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Κροατία και, ύστερα από έναν δύσκολο αγώνα, προκρίθηκε στον τελικό.

Στο σκοπευτήριο, σύμφωνα με όσα μας είπε ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της αθλήτριας, οι συνθήκες φωτισμού ήταν απαράδεκτες και οι αγωνιζόμενες έριχναν ουσιαστικά κατά προσέγγιση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός τελικού κάποιες από τις καλύτερες σκοπεύτριες της Γηραιάς Ηπείρου.

Παρόλα αυτά η «χρυσή» Ολυμπιονίκης μας ήταν εντυπωσιακή. Με 24 κεντρικά δεκάρια (τα περισσότερα από όλες τις αθλήτριες) προκρίθηκε ως 7η με 575. Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της πρωταθλήτριας αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούσαν για κάτι καλύτερο. Ως πρώτη προκρίθηκε η Βερόνικα Μέιτζορ (Ουγγαρία) με 578 και 17 κεντρικά δεκάρια. Βέβαια, στη σκοποβολή, σε αντίθεση με τα άλλα αθλήματα, η σειρά πρόκρισης δεν έχει καμία σημασία.

Σήμερα το πρωί αγωνίστηκε και ο Διονύσης Κορακάκης. Ο νεαρός σκοπευτής στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών δεν κατάφερε να διαχειριστεί το άγχος και πλασαρίστηκε στην 51η θέση (568 – 18Χ) στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. Αύριο (22/3) τα δύο αδέλφια θα αγωνιστούν στο μικτό στο ίδιο όπλο.