Ο Αλιάζ Πεγκάν προκαλεί τον Βλάση Μάρα (βίντεο)

Ο Αλιάζ Πεγκάν προκαλεί τον Βλάση Μάρα (βίντεο)

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του Αλιάζ Πεγκάν έγινε γνωστό στους Έλληνες φίλαθλους από την άσκηση που περιελάμβανε το ασκησιολόγιο του παγκόσμιου μας πρωταθλητή Βλάση Μάρα.

Ο «βασιλιάς του μονόζυγου» την εκτελούσε τόσο καλά που κατάφερνε να νικήσει τον δημιουργό της. Τώρα όμως ο Σλοβένος πρωταθλητής κόσμου προκαλεί τον Μάρα και του ζητάει να εκτελέσει ένα «Πεγκάν» μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθεί το World Outdoor Gymnastics Gala και, μεταξύ άλλων, θα πάρει μέρος και ο Έλληνας γυμναστής.

«Προκαλώ τον Βλάση Μάρα να κάνει το ωραιότερο «Πεγκάν» μέσα στο ωραιότερο στάδιο του κόσμου», δήλωσε ο Σλοβένος και αναφερόμενος στο WOGG πρόσθεσε:

«Όταν έμαθα τον τρόπο διεξαγωγής του event στην αρχή εξεπλάγην. Όσο όμως το σκεφτόμουν τόσο περισσότερο μου άρεσε. Ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα είδος γέφυρας ανάμεσα στην προσπάθεια του αθλητή και στην τεχνολογία, στα esports θα μπορούσαμε να πούμε. Χαίρομαι που αυτό θα ξεκινήσει από το δικό μου άθλημα».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WORLD OUTDOOR GYMNASTICS GALA (@wogg.athens) on

Mar 20, 2019 at 9:37pm PDT

Στη συλλογή του Πεγκάν υπάρχουν τέσσερα μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (χρυσό το 2005, ασημένια το 2002, 2006 και 2007) και τέσσερα από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (χρυσό το 2004, ασημένιο το 2007, και χάλκινα το 2000 και το 2008). Όλες τις διακρίσεις τις κατέκτησε στο μονόζυγο, στο οποίο υπήρξε από τους βασικούς αντιπάλους του πρωταθλητή μας.

Ο Αλιάζ Πεγκάν δε θα είναι ο μόνος από τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια γυμναστική που θα έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει την πρωτοποριακή διοργάνωση γυμναστικής της 7ης Ιουλίου. Στο Καλλιμάρμαρο θα βρεθεί και η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πολυ-ολυμπιονίκης Νέλι Κιμ.

Το World Outdoor Gymnastics Gala είναι μια πρωτοποριακή διοργάνωση γυμναστικής που βασίζεται σε ελληνική ιδέα. Είκοσι Olympians της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνο θα έρθουν αντιμέτωποι με τον τέλειο τους ψηφιακό εαυτό καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα βρεθεί η τελειότητα του προγράμματος, το οποίο θα προβάλλεται στις οθόνες του Παναθηναϊκού Σταδίου. Οι θεατές σε ρόλο κριτή θα ψηφίσουν πόσο κοντά έφτασε ο αθλητής στην τέλεια εκτέλεση της τεχνολογίας.   

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή