Ποδόσφαιρο: Πέταξε για το Λιχτενστάιν η εθνική ομάδα

Ποδόσφαιρο: Πέταξε για το Λιχτενστάιν η εθνική ομάδα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της εθνικής ομάδας για την αυριανή πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πέταξε χθες από τα Σπάτα για τη Ζυρίχη και από εκεί μετέβη οδικώς στο Μπαντ Ράγκαζ, που θα είναι η βάση της έως και τη Δευτέρα. Αύριο, στις 21.45, θα αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν, ενώ τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για το ματς της Τρίτης με τους Βόσνιους. Οι 23 παίκτες της αποστολής, που είναι η πιο νεανική των τελευταίων ετών, ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του, Αγγελος Μπασινάς και Στέλιος Γιαννακόπουλος, κάνουν πολλά όνειρα στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας. Κοντά στην αποστολή βρίσκεται και ο Ντέμης Νικολαΐδης, καθώς θα είναι σχολιαστής για το ένα από τα δύο τηλεοπτικά κανάλια που θα μεταδώσουν τους αγώνες της Εθνικής.

Το σημαντικό πρόβλημα του Αγγελου Αναστασιάδη σχετίζεται με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή, αλλά δύσκολα θα παίξει κόντρα στο Λιχτενστάιν, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για το ματς με τη Βοσνία. Ο Βέλγος Αλεξάντερ Μπουκό ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το αυριανό ματς.

Με επτά αγώνες συνεχίζεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική των προκριματικών ομίλων για το Euro 2020, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα ματς Αγγλία – Τσεχία και Πορτογαλία – Ουκρανία.

Στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα φιλοξενήσει την Τσεχία χωρίς τον αμυντικό της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ, που είναι τραυματίας. Από τσεχικής πλευράς, ο Ματέι Βίντρα της Μπέρνλι δήλωσε ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι ο αδύναμος κρίκος της αγγλικής άμυνας και θα στοχεύσουν πάνω του, καθώς «δεν γνωρίζει τι γίνεται πίσω του».

Την ίδια ώρα, στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας οι Πορτογάλοι θα έχουν ξανά στο δυναμικό τους τον Κριστιάνο Ρονάλντο –για πρώτη φορά μετά το περσινό Μουντιάλ, πριν από εννιά μήνες–, για τον αγώνα με τους φιλόδοξους Ουκρανούς.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία δοκιμάζεται στο Τσισινάου κόντρα στη γηπεδούχο Μολδαβία, ενώ αμφίρροπη θα είναι η μάχη του βελτιωμένου Λουξεμβούργου με τη Λιθουανία. Θα παίξουν επίσης σήμερα η Βουλγαρία με το Μαυροβούνιο, η Αλβανία με την Τουρκία και η Ανδόρα με την Ισλανδία.

Απόψε διεξάγονται ακόμη οι φιλικοί αγώνες Αργεντινή – Βενεζουέλα στη Μαδρίτη (στην επιστροφή και του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της «αλμπισελέστε»), Μεξικό – Χιλή και Περού – Παραγουάη.

• Ο «χρυσός» σκόρερ της Ελλάδας το 2004, Αγγελος Χαριστέας, και ο κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης, Αντώνης Νικοπολίδης, βρίσκονται ανάμεσα στους πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή