Απολογήθηκε ο ΠΑΟ, σήμερα η απόφαση

Απολογήθηκε ο ΠΑΟ, σήμερα η απόφαση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση του αθλητικού δικαστή, «μόνο ο διαιτητής κρίνει αν ήταν ομαλές οι συνθήκες, το λένε οι παγκόσμιοι κανονισμοί, δεν θα το κρίνω εγώ αυτό», καταδεικνύει την πολύ δύσκολη θέση του Παναθηναϊκού μετά τα γεγονότα που προκάλεσαν τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και η απόφαση αναμένεται σήμερα, με τους «πράσινους» να κινούνται σε δύο άξονες στην υπερασπιστική τους γραμμή. Ο πρώτος είναι ότι ο Γερμανός διαιτητής δεν εφάρμοσε το ελληνικό δίκαιο και αποφάσισε βιαστικά την οριστική διακοπή του αγώνα παρότι και οι δύο ομάδες ήθελαν να συνεχιστεί, το γήπεδο είχε σχεδόν εκκενωθεί, η αστυνομία εγγυόταν την ομαλή διεξαγωγή του και η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει από τα δακρυγόνα.

Ο δεύτερος, ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν εκτός γηπέδου από τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες», που ψάχνουν σε όλα τα γήπεδα την ευκαιρία να συγκρουστούν με την αστυνομία, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή φθορές, στοιχείο απαραίτητο για την αφαίρεση των 3 βαθμών που προβλέπουν οι κανονισμοί.

«Εδειξε» αστυνομία

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού καταδίκασε τα επεισόδια, τόνισε όμως ότι η ΠΑΕ δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτά παρά μόνο την αντικειμενική. Ανέδειξε την ευθύνη της αστυνομίας, η οποία είτε λόγω ασυνεννοησίας είτε λόγω κακού σχεδιασμού σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι όλοι όσοι μπήκαν στο ταρτάν ήταν για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα και όχι για να προκαλέσουν επεισόδια, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση του διαιτητή να μην εξαντλήσει το περιθώριο που δίνει ο ΚΑΠ για την επανέναρξη του αγώνα, χρόνος που για κάποιο λόγο ο νομοθέτης θεωρεί απαραίτητο για να ξεκαθαρίζει κάθε φορά η εικόνα. Η θέση του Ολυμπιακού στη διαδικασία εκφράστηκε με πρόσθετη παρέμβαση και ήταν απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του διαιτητή ότι έπρεπε το παιχνίδι να διακοπεί οριστικά για λόγους ασφαλείας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν επιθυμούν να παιχθούν τα τελευταία 22 λεπτά του ντέρμπι και ζητούν να κατακυρωθεί ο αγώνας με 3-0 υπέρ τους.

• Λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε εισιτήρια για τον αγώνα της 1ης Απριλίου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή