Συνεχίζεται η διακωμώδηση του ποδοσφαίρου

Συνεχίζεται η διακωμώδηση του ποδοσφαίρου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη θα ζητήσει αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας, με αίτημα να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και εν γένει των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, που έχει αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν έχει τυπικά ολοκληρωθεί αφού εκκρεμεί η διά νόμου σύσταση της Σούπερ Λίγκας 2.

Οι ΠΑΕ θα προσπαθήσουν να πείσουν τον υφυπουργό να δώσει παράταση ενός έτους στην εφαρμογή της αναδιάρθρωσης, κάτι που πρακτικά σημαίνει να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα με 16 ομάδες αντί για 14 και να υποβιβαστεί απευθείας μόνον η τελευταία και όχι οι τρεις τελευταίες, ενώ αγώνα μπαράζ θα δώσει η 15η και όχι η 13η της βαθμολογίας.

Πάντως η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού ήταν αρνητική σε συνάντηση με θέμα την αλλαγή της απόφασης για την αναδιάρθρωση, ωστόσο, επειδή αυτή (η συνάντηση) θα επιχειρηθεί να γίνει με «πρόσχημα» θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όλα πρέπει να θεωρούνται ανοικτά.

Υπενθυμίζεται ότι η Σούπερ Λίγκα έχει ψηφίσει προκήρυξη που προβλέπει ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και η οποία δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ η ΕΠΟ από το καλοκαίρι έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, παρουσία των απεσταλμένων της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA.

Στο χθεσινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού συζητήθηκε η επιστολή του Ολυμπιακού που ζητούσε την έκπτωση του Β. Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επειδή καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ. Στην ψηφοφορία το αίτημα των «ερυθρολεύκων» στήριξε μόνο η ΑΕΛ. Λευκό ψήφισε η ΕΠΟ και ο Πανιώνιος και «απών» δήλωσε ο ΠΑΟΚ λόγω της σχέσης του αντιπροέδρου του, Μάκη Γκαγκάτση.

Στο μεταξύ, επιστολή που αναφέρεται στις παθογένειες του πρωταθλήματος έστειλε στη Σούπερ Λίγκα και στον υφυπουργό Αθλητισμού η NOVA. «Εχουμε δει από σκηνές ωμής βίας και δίχτυα προστασίας, που εμποδίζουν την απρόσκοπτη τηλεοπτική κάλυψη, μέχρι γήπεδα… χωράφια, επικίνδυνα για την ακεραιότητα των ίδιων των παικτών. Επίσης, έχουμε διαβάσει επανειλημμένως ανακοινώσεις ομάδων, ακόμα και κατά τη διάρκειά των αγώνων, εναντίον της διαιτησίας, και έχουμε ακούσει δηλώσεις παραγόντων που υποκινούν τη βία. Και επιπλέον των παραπάνω, αντιμετωπίζουμε και το παγκόσμιο παράδοξο να διεξάγεται ένα πρωτάθλημα στο οποίο πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του δεν υπάρχει οριστική προκήρυξη και να μην είναι γνωστός ο αριθμός των ομάδων που τελικά θα υποβιβαστούν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

• Στις 30/3 αντί για την 1/4 θα γίνει ο αγώνας Λαμία – Πανιώνιος για τη Σούπερ Λίγκα, προκειμένου στις 3/4 να διεξαχθεί ο ημιτελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – Λαμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή