Ποδόσφαιρο: Δεκτή η ένσταση του ΠΑΟ, συνεχίζεται το ντέρμπι από το 70ό λεπτό

Ποδόσφαιρο: Δεκτή η ένσταση του ΠΑΟ, συνεχίζεται το ντέρμπι από το 70ό λεπτό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια απόφαση- σταθμό, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όρισε την επανέναρξή του από το σημείο της διακοπής, σε ημερομηνία που θα οριστεί από τη Λίγκα. Παράλληλα, τιμώρησε τους «πράσινους» με -3 βαθμούς, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 94,5 χιλ. ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικές δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση όσον αφορά την επανέναρξη του αγώνα, ζητώντας να μηδενιστούν οι γηπεδούχοι και να κατακυρωθεί υπέρ του το παιχνίδι με τέρματα 3-0. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κάνει έφεση για την ποινή των 3 βαθμών λόγω των επεισοδίων.

Εάν δεν αλλάξει κάτι με την έφεση του Ολυμπιακού, το παιχνίδι θα ξαναρχίσει από το 70΄, με το σκορ που υπήρχε εκείνη τη στιγμή (1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων) και τις ίδιες συνθήκες, δηλαδή με παρουσία κόσμου και τις ίδιες ενδεκάδες, εκτός κι αν στα παιχνίδια που μεσολαβούν κάποιος παίκτης έχει τιμωρηθεί και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι μπορεί ότι μπορεί να διευθύνει τον αγώνα ο ίδιος διαιτητής (εν προκειμένω ο Γερμανός Φριτς) αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Μπορεί η ΚΕΔ να ορίσει άλλον, Ελληνα ή ξένο. Με την πρωτόδικη απόφαση, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον 29 β. και έπεσε στην 9η θέση της βαθμολογίας, όντας ισόβαθμος του Πανιώνιου και της Ξάνθης. Την ποινή των 2 αγωνιστικών θα την εκτίσει στους αγώνες με Αρη και ΟΦΗ, που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ, χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Ο Ολυμπιακός παραμένει ούτως ή άλλως στη 2η θέση, με 57 β., δέκα λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και δέκα περισσότερους από την 3η ΑΕΚ.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις όπου προσβάλλεται δικαστικά το κύρος του φύλλου αγώνα και αμφισβητείται κρίση – απόφαση του διαιτητή. Ο δικαστής θεώρησε ότι ο Γερμανός ρέφερι δεν εφάρμοσε σωστά τον ΚΑΠ που προβλέπει ρητά ότι εφόσον δεν έκρινε εξαρχής ότι το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί οριστικά, όφειλε μετά να τηρήσει το ανώτατο όριο της μιας ώρας μέχρι να εκτιμήσει εάν υπάρχουν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του υπόλοιπου χρόνου. Θεωρεί, επίσης, ότι είχαν απομείνει ελάχιστοι φίλαθλοι στις εξέδρες και θα μπορούσαν εύκολα να απομακρυνθούν από την αστυνομία, η οποία είχε δώσει εγγυήσεις για την επανέναρξη του αγώνα, ενώ δέχθηκε τις μαρτυρίες ότι η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει από τα δακρυγόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή