ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο: Εθνικής… όνειρα

Ποδόσφαιρο: Εθνικής… όνειρα

Ναι, θα μας… λείψει αυτό το τριήμερο το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά η διακοπή είναι επιβεβλημένη. Η εθνική ομάδα ξεκινάει το ταξίδι της για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού του 2020, με πρώτο σταθμό το Λιχτενστάιν.

Τώρα, αν η σημερινή μας αντίπαλος μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης για την ομάδα μας είναι συζητήσιμο. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια η πτώση είναι κατακόρυφη και δεν υπάρχει και κάτι που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους.

Η πρόσληψη του Αγγελου Αναστασιάδη δεν ενθουσίασε τον κόσμο. Οσοι από τους διεθνείς μας αγωνίζονται στο εξωτερικό μπορούμε να πούμε πως δοκιμάζονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, αλλά οι περισσότεροι δεν αποτελούν τις βασικές επιλογές των προπονητών τους.

Αν προσθέσουμε και το ότι το δικό μας πρωτάθλημα είναι από τα πλέον υποβαθμισμένα αγωνιστικά, τότε είναι πολύ φυσικό η κατάσταση των παικτών που αγωνίζονται σ’ αυτό να μη βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο. Επομένως ακόμα και το Λιχτενστάιν, αυτή την περίοδο και μάλιστα στην έδρα του, φαντάζει… υψηλό εμπόδιο.

Και δεν είναι μόνον τα αγωνιστικά. Η αντιπαλότητα και εκτός των αγωνιστικών χώρων των αφεντικών των ΠΑΕ, η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, αλλά και των ομοσπονδιών και των ενώσεων έχουν βαρύνει την ατμόσφαιρα σε τέτοιο βαθμό, που η πάλαι ποτέ αγαπημένη όλων των Ελλήνων να είναι ανεπιθύμητη σε κάποιες περιοχές ή και γήπεδα. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί… κατάντημα.

Γι’ αυτό, όσοι ακόμα εξακολουθούν και αγαπούν το ποδόσφαιρο και την Εθνική εύχονται πως τα δύο παιχνίδια, απόψε στο Βαντούζ και την Τρίτη με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα, να αποτελέσουν νέα αρχή. Αρκούν, όμως, μόνον οι ευχές;