Το γερμανικό ποδόσφαιρο σε κρίση

Το γερμανικό ποδόσφαιρο σε κρίση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φάση αυτοκριτικής βρίσκει το γερμανικό ποδόσφαιρο η έναρξη των προκριματικών αγώνων για το Euro 2020, με το έγκυρο περιοδικό της χώρας Kicker να αναζητεί Σχέδιο D (από το αρχικό της λέξης Deutschland) μετά τα αλλεπάλληλα στραπάτσα της εθνικής ομάδας και των συλλόγων τους τελευταίους μήνες.

Ηταν καλοκαίρι του 2017 όταν η ποδοσφαιρική Ευρώπη κοιτούσε με δέος την Εθνική Γερμανίας να κατακτά διά περιπάτου και με τους αναπληρωματικούς της το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, την ώρα που η Εθνική Ελπίδων της χώρας θριάμβευε στο οικείο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι μιλούσαν για το απίστευτο βάθος της δεξαμενής κορυφαίων παικτών που έχει μπροστά του ο εκλέκτορας Γιόαχιμ Λεβ και τον ευχάριστο πονοκέφαλο της επιλογής για το Μουντιάλ του 2018, όπου η Γερμανία θα έμπαινε ως μέγα φαβορί.

Ούτε δύο χρόνια αργότερα, το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει περιπέσει σε απαξίωση. Η «Νατσιονάλμανσαφτ» αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ενώ μερικούς μήνες μετά τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της στο Nations League, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της. Επιπλέον και οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας στο Τσάμπιονς Λιγκ έμειναν εκτός μάχης από τη φάση των «16», με αποκλεισμούς που ήρθαν με μια ισοπαλία και πέντε ήττες για τις Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Σάλκε.

Μόνη να κρατάει τη σημαία της Γερμανίας στην Ευρώπη έμεινε η κυπελλούχος Αϊντραχτ, που απέκλεισε την Ιντερ και προχωρεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κι αυτή χωρίς Γερμανό επιθετικό στο ρόστερ, και με έναν Βόσνιο, τον Λούκα Γιόβιτς να την οδηγεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεβ εφαρμόζει το δικό του Σχέδιο D για την τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια, που αύριο μπαίνει στα δύσκολα με την έναρξη των προκριματικών στην έδρα της Ολλανδίας: απέκλεισε την παλιά φρουρά της Μπάγερν (Ματς Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ και Τόμας Μίλερ), ανανέωσε το ρόστερ και έφερε τον Λιρόι Σανέ, που είχε μείνει εκτός Μουντιάλ. Ωστόσο, στο φιλικό της Τετάρτης με τη Σερβία (1-1) η ομάδα έδειξε πάλι αδυναμίες στην άμυνα και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση (21 τελικές, ένα μόνο γκολ). Θα του βγει άραγε το σχέδιο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή