Ποδόσφαιρο: Νέο ντέρμπι σήμερα για την αναδιάρθρωση

Ποδόσφαιρο: Νέο ντέρμπι σήμερα για την αναδιάρθρωση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kρίσιμη ημέρα για το μέλλον της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων είναι η σημερινή, δεδομένου ότι στις 2 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας για «ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ θα του ζητήσουν να μην ισχύσει από το επόμενο πρωτάθλημα η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού ήταν αρνητική σε συνάντηση με θέμα την αλλαγή της απόφασης για την αναδιάρθρωση, η οποία υπήρξε ένα κυβερνητικό σχέδιο που τέθηκε προς διαπραγμάτευση το περασμένο καλοκαίρι.

Η Σούπερ Λίγκα συμφώνησε στη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 και, «αντισταθμιστικά», 7 ΠΑΕ του συνεταιρισμού υπέγραψαν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η οποία θα αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και της Σούπερ Λίγκας 2, που προβλέπεται από τη συμφωνία να δημιουργηθεί.

Η προκήρυξη

Σημειώνεται εδώ ότι η Σούπερ Λίγκα έχει ψηφίσει προκήρυξη που προβλέπει ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και η οποία δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ η ΕΠΟ από το καλοκαίρι έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων παρουσία των απεσταλμένων της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ, τη σεζόν 2019-2020 η Σούπερ Λίγκα 1 θα έχει 14 ομάδες (οι 12 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ο πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Σούπερ Λίγκας με τον δευτεραθλητή της Φούτμπολ Λιγκ). Η νεοϊδρυθείσα Σούπερ Λίγκα 2 θα έχει 12 ομάδες (οι 8 πρώτοι της Φούτμπολ Λιγκ, οι 3 που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Σούπερ Λίγκα), ενώ η Φούτμπολ Λιγκ θα αποτελείται από 14 ομάδες (ο 11ος και ο 12ος της Φούτμπολ Λιγκ και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ΄ Εθνική).

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να ισχύσει αν ο Γ. Βασιλειάδης δεν νομοθετήσει τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT