Ποδόσφαιρο: Ισοπαλία σαν νίκη για Εθνική

Ποδόσφαιρο: Ισοπαλία σαν νίκη για Εθνική

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 πήρε η Ελλάδα στη Ζένιτσα, με το τελικό 2-2 κόντρα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να αφήνει ικανοποιημένους τους παίκτες αλλά και τον Αγγελο Αναστασιάδη, που αν και είδε το αρχικό του πλάνο να αποτυγχάνει παταγωδώς, κατάφερε με καίριες παρεμβάσεις να αλλάξει την ιστορία ενός αγώνα που φαινόταν χαμένος. Αν και οι Βόσνιοι αποδοκίμασαν έντονα τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, οι παίκτες μας κάθε άλλο παρά αποφασισμένοι μπήκαν στο ματς. Η αμυντική ασυνεννοησία, τα ατομικά λάθη και η αδυναμία κατοχής της μπάλας έφεραν το γρήγορο 2-0 με γκολ από Βίστσα στο 10΄ και Πιάνιτς στο 15΄. Το 1-0 ήρθε από καλά δουλεμένη κομπίνα σε χτύπημα κόρνερ και το 2-0 επιτεύχθηκε από τον Πιάνιτς με εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, με την ελληνική ομάδα να μη στήνει καν τείχος(!). Μετά το αρχικό σοκ η Εθνική πήρε μέτρα στο γήπεδο, με τον Φορτούνη να χάνει σπουδαία ευκαιρία να μειώσει, αστοχώντας στο 22΄ από κοντινή απόσταση, έπειτα από ωραία ενέργεια του Μπακάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι προσπαθώντας να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και, με κύριο εκφραστή τον Φορτούνη, μετέφερε πίεση μπροστά στα καρέ του Σέχιτς, και στο 63΄ ο άσος του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, ενώ, ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η αποβολή του Πιάνιτς για επικίνδυνο παιχνίδι στον Δώνη (μαρκάρισμα με τις τάπες) που άλλαξε τα δεδομένα στο ματς.

Η ελληνική ομάδα, πλέον, βρήκε χώρους και αυτοπεποίθηση, πίεσε πιο πολύ και έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Κολοβό που νικήθηκε από τον Σέχιτς και, αυξάνοντας τον ρυθμό, έφτασε στην ισοφάριση. Το γκολ ήρθε από τον Δημήτρη Κολοβό που σκόραρε με πανέμορφη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ζέκα βρίσκοντας δίχτυα και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού στο 85΄. Στα τελευταία λεπτά, ο αγώνας ήταν… μαρτυρικός για τους Βόσνιους που αμύνονταν διαρκώς, όμως Φορτούνης, Κουλούρης, Δώνης και Σάμαρης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Παρ’ όλα αυτά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό που υπό αυτές τις συνθήκες μοιάζει με νίκη. Την επόμενη αγωνιστική τον Ιούνιο η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Ιταλία.

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μίκατσιτς, Κολάσινατς, Σούνιτς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλγεβιτς (80΄ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90΄ Γκόγιακ), Τσίμιροτ (93΄ Κρούνιτς), Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς.

ΕΛΛΑΣ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (79΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (67΄ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46΄ Μασούρας), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.

• Η Εθνική Νέων ηττήθηκε από την Τσεχία με 3-1 και αποκλείστηκε από τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή