«Λαχτάρα» με Ρονάλντο, νέο ρατσιστικό κρούσμα

«Λαχτάρα» με Ρονάλντο, νέο ρατσιστικό κρούσμα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη… θέση της πήγε η καρδιά των φίλων της Γιουβέντους, μαθαίνοντας χθες από τον σύλλογο ότι ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα της Πορτογαλίας με τη Σερβία για τα προκριματικά του Euro 2020 δεν θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων παρά για μία με δύο εβδομάδες μόνο, κάτι που σημαίνει ότι λογικά ο CR7 προλαβαίνει τις αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αγιαξ στις 10 και 16 Απριλίου.

Η κάτοχος του ευρωπαϊκού στέμματος Πορτογαλία παραπάτησε και αυτή, μαζί με τον Ρονάλντο, φέρνοντας δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Ουκρανία και Σερβία που την άφησαν πίσω και από το όλο και καλύτερο Λουξεμβούργο στη βαθμολογία. Ωστόσο, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει ελπίδες να πάρει και τους τρεις βαθμούς του αγώνα με την Ουκρανία λόγω πιθανώς αντικανονικής συμμετοχής του γεννημένου στη Βραζιλία Ζούνιορ Μοράες με την εθνική Ουκρανίας.

Αντιθέτως, εντυπωσιακό ξεκίνημα σημείωσαν η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία. Αφήνοντας πίσω τις κακές εμφανίσεις του 2018, η Γερμανία προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο στο Αμστερνταμ, και όταν ισοφαρίστηκε είχε την απάντηση στο 90΄ με τον Νίκο Σουλτς για μια νίκη με 3-2 εκτός έδρας που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση.

Οι πεντάρες της Αγγλίας και οι τεσσάρες της Γαλλίας έδειξαν ότι ουσιαστικά είναι και αυτές με το ένα πόδι στα τελικά του 2020, όμως ο αγγλικός θρίαμβος με 5-1 στο Μαυροβούνιο επισκιάστηκε από τα ρατσιστικά φαινόμενα, για ακόμη μία φορά σε γήπεδο της Ανατολικής Ευρώπης.

Η UEFA ανακοίνωσε χθες την έναρξη πειθαρχικής έρευνας για ρατσιστικές κραυγές από την εξέδρα των Μαυροβουνίων εις βάρος των Ντάνι Ρόουζ και Ραχίμ Στέρλινγκ, μεταξύ άλλων. Προς τιμήν της, η ομοσπονδία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι μόλις ταυτοποιηθούν οι ένοχοι θα αποβληθούν διά παντός από τις εξέδρες.

Αξιοσημείωτη και η επιτυχία του Ολιβιέ Ζιρού, που πέτυχε δύο γκολ με τη Γαλλία στις δύο αυτές αγωνιστικές κι ανήλθε στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών των «Μπλε». Ο επιθετικός της Τσέλσι έχει 35 γκολ, πίσω μόνο από τον Τιερί Ανρί (με 51) και τον Μισέλ Πλατινί (με 41 τέρματα). Η δράση στους προκριματικούς ομίλους θα συνεχιστεί στις 7 και 8 Ιουνίου με την τρίτη αγωνιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή