Εθνική: Ο χρυσός βαθμός ήρθε από τα αποδυτήρια

Εθνική: Ο χρυσός βαθμός ήρθε από τα αποδυτήρια

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες για διάκριση γεννάει έπειτα από καιρό η νέα εθνική Ελλάδος που καθοδηγεί ο Αγγελος Αναστασιάδης, έχοντας στο πλευρό του τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον Αγγελο Μπασινά. Η δημιουργία εξαιρετικού κλίματος εντός των τειχών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μοιάζει με τα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία κτίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός το νέο οικοδόμημα, για το οποίο θα καμαρώνει η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ασφαλώς και δεν κρίθηκε τίποτα μετά δύο αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, όμως, ο χαρακτήρας που έδειξαν οι διεθνείς στη Ζένιτσα, η ισοπαλία με σκορ 2-2 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ο τρόπος με τον οποίο την πανηγύρισαν, είναι η καλύτερη απόδειξη πως κάτι καλό γίνεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το μέγεθος την επιτυχίας φαίνεται και από το γεγονός πως η τελευταία φορά που η εθνική Ελλάδας δεν έχασε αγώνα επίσημης διοργάνωσης στον οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, ήταν στη μακρινή δεκαετία του ’70. Για την ακρίβεια, στις 13 Οκτωβρίου του 1974 απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από τη Βουλγαρία με σκορ 3-3, αν και έχανε με 2-0 και 3-1 (2΄ Μπόνεφ, 27΄ και 29΄ Πένεφ – 28΄ Αντωνιάδης, 86΄ Παπαϊωάννου, 88΄ Γκλέζος).

Στο ημίχρονο του παιχνιδιού στη Ζένιτσα όταν η Βοσνία προηγείτο με 2-0, ο Αναστασιάδης ενθάρρυνε τους παίκτες του, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις δυνατότητές τους: «Με αυτή την εικόνα αδικείτε τους εαυτούς σας. Είστε φοβισμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζετε φοβισμένα παρά το 2-0. Δεν έχετε λόγο να φοβάστε τίποτα και κανέναν. Εγώ πιστεύω σε σας και σας λέω τώρα εδώ πως αυτό το ματς μπορείτε να το γυρίσετε και να το κερδίσετε κιόλας. Παίξτε αυτό που μπορείτε και θα τα καταφέρουμε γιατί ώς τώρα δεν παίξατε αυτό που μπορείτε. Πιστέψτε κι εσείς στους εαυτούς σας και με υπομονή στο παιχνίδι μας θα πάμε να το γυρίσουμε».

Λίγο ακόμη ήθελαν οι διεθνείς για να φύγουν με τη νίκη. Βέβαια, η ισοπαλία τους έβαλε σε τροχιά πρόκρισης στον 10ο όμιλο, όπου προπορεύεται η Ιταλία. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι νίκησε εντός έδρας τη Φινλανδία και το Λιχτενστάιν και είναι η μοναδική του ομίλου που έχει συγκεντρώσει το μέγιστο των βαθμών (6). «Τον Ιούνιο με Βοσνία και Ελλάδα μας περιμένουν σίγουρα δύο αποφασιστικά παιχνίδια», είπε ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής μετά την άνετη νίκη επί του Λιχτενστάιν με 6-0.

Σίγουρα, τα ματς του Ιουνίου θα επηρεάσουν την κούρσα της πρόκρισης. Θυμίζουμε πως στην τελική φάση προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου. Στις 8 Ιουνίου η Εθνική θα υποδεχθεί την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, η Φινλανδία τη Βοσνία και η Αρμενία το Λιχτενστάιν. Τρεις ημέρες μετά η ελληνική ομάδα θα παίξει ξανά εντός έδρας, αυτή τη φορά με την Αρμενία, ενώ η Ιταλία θα υποδεχθεί τη Βοσνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή